• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Standard had het geluk van een kampioen, zeker?"

  Vanhaezebrouck en Sa Pinto voor de match.

  0 / 0

  Vanhaezebrouck en Sa Pinto voor de match.

  Het contrast tussen vreugde en teleurstelling werd perfect weerspiegeld in de reacties na Anderlecht tegen Standard. "Iedereen heeft het altijd over Standard als beste ploeg, maar ze deden niet mee vandaag", zei verliezend trainer Hein Vanhaezebrouck na de match.

  Vanhaezebrouck: "We waren veel beter dan Standard"

  Het was veelzeggend dat de Anderlecht-fans ondanks de nederlaag toch applaudisseerden voor hun ploeg na de match. Trainer Hein Vanhaezebrouck sloot zich daar bij aan. "We hebben wellicht een van de beste matchen van ons seizoen gespeeld."

  "We waren veel beter dan Standard. Iedereen heeft het altijd over Standard als beste ploeg, maar ze deden niet mee vandaag. Wij zijn gewoon niet efficiënt genoeg en werden niet gediend door de beslissingen. Ik kan niet begrijpen waarom niet werd gefloten voor de fout op Morioka in het strafschopgebied."

  "In vijf seconden wordt een zelfde actie anders beoordeeld, want Teo krijgt wel geel voor hetzelfde. Dat kan niet. Dat is gewoon niet goed genoeg."

  Anderlecht moet wel in eigen boezem kijken. Vooral in de eerste helft miste het kans na kans. "Ik sprak al over efficiëntie vanaf de eerste speeldag. Standard mocht maximum 1 punt pakken tegen ons, maar ze hebben 6 op 6 in de play-offs. Dat is het geluk van de kampioen zeker?"

  "Normaal zal Club Brugge het halen, maar ik hoorde op Sporza radio vorige week dat Standard toen ook al het geluk van een kampioen had. Laat ons maar stellen dat Standard de ploeg is met de meeste meeval in deze play-offs. Vergeet niet dat we ook op Sclessin al een penalty verdienden."

  Sa Pinto: "Als je niet efficiënt bent op dit niveau, kan je niet winnen"

  Standard-trainer Ricardo Sa Pinto bleef ondanks de zege rustig. "We speelden een fantastische tweede helft. Deze match is altijd emotioneel. Anderlecht was beter in de eerste helft en wij in de tweede. Wij scoorden op het goede moment en controleerden de match daarna."

  "Tijdens de rust heb ik wat bijgestuurd omdat we meer de bal nodig hadden om gevaarlijker te zijn. We sloten de rangen beter en verstoorden hun opbouw. Ik zei dat we efficiënt moesten omspringen met onze kansen. Als je dat niet doet op dit niveau, kan je niet winnen."

  "De titel? Dat is niet ons doel. We zijn kalm. We kennen de situatie en begrijpen dat mensen over de titel praten, maar het enige dat we kunnen doen is de volgende match proberen winnen. Matchen tegen Club zijn altijd wat gek. Ik hoop dat het een geweldige match wordt, die we kunnen winnen."