• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester United: "Sir Alex heeft de intensive care mogen verlaten"

  De legendarische United-coach kreeg zaterdag een hersenbloeding.

  Sir Alex Ferguson, die zaterdag een hersenbloeding kreeg en toen succesvol geopereerd werd, ligt niet langer op de intensive care. De trainerslegende van Manchester United herstelt verder op een gewone kamer. Dat laat de club weten.

  Zaterdag kwam United met het nieuws dat de 76-jarige Ferguson een hersenbloeding had gekregen, waarvoor een operatie nodig was. Die ingreep verliep succesvol.

  Het bleef toen een paar dagen stil rond de man die 26 jaar coach was van United, tot zijn afscheid in 2013. Vandaag reageerde José Mourinho kort op de persbabbel voor de match tegen West Ham van morgen. De Portugese coach kwam optimistisch uit de hoek: "We respecteren de privacy van de familie, maar we zijn zeer, zeer positief."

  Later op de avond volgde een korte mededeling van de club zelf: "Sir Alex heeft niet langer intensieve verzorging nodig en zal zijn herstel voortzetten als een gewone patiënt."

  "Zijn familie is overweldigd door de massale steun en gelukwensen, maar blijft privacy vragen omdat dat van vitaal belang zal zijn in de volgende fase van zijn revalidatie."

  Tweet van Manchester United: