• home
 • video
 • pas verschenen

  KBVB krijgt steun van IFAB na Club-Anderlecht: "4 op 5 fases correct beoordeeld"

  Had de goal van Teodorczyk goedgekeurd moeten worden?

  Het departement arbitrage van de KBVB heeft advies ingewonnen van het IFAB (International Football Association Board) over de omstreden fases uit Club Brugge-Anderlecht. "Enkel bij de goal van Teodorczyk had de VAR de ref moeten aansporen de beelden te bekijken."

  Scheidsrechter Lawrence Visser en de VAR kregen de volle laag na Club Brugge-Anderlecht, maar bij het departement arbitrage van de voetbalbond hulden ze zich in stilzwijgen.

  De kritiek dat scheidsrechterbaas Johan Verbist en zijn crew niet aan zelfanalyse doen, wimpelen ze nu af. "We hebben zelfs uitzonderlijk het initiatief genomen om de 5 omstreden fases uit Club-Anderlecht op te sturen naar het IFAB, het orgaan dat verantwoordelijk is voor de spelregels."

  "Uit hun feedback blijkt nu dat 4 van de 5 fases correct werden beoordeeld. De enige fase waar twijfel over bestaat, is de goal van Teodorczyk. Daar had de VAR de scheidsrechter moeten aansporen om te beelden te bekijken."

  Johan Verbist laat wel nog weten "dat de samenwerking tussen de scheidsrechters en de VAR verder verfijnd moet worden". "We hopen dat het einde van dit seizoen in een serene en sportieve sfeer zal worden voortgezet."