• home
 • video
 • pas verschenen

  Assistent-coach Bernd Thijs moet weg bij AA Gent

  Bernd Thijs was sinds 2007 aan de slag bij Gent, als speler en assistent.

  AA Gent heeft zijn technische staf dan toch opgeschud na de belabberde prestaties van de laatste weken. Niet hoofdcoach Yves Vanderhaeghe maar zijn assistent Bernd Thijs is het kind van de rekening.

  AA Gent hield gisteren crisisberaad na de dramatische resultaten van de voorbije weken. Die hadden ervoor gezorgd dat de club naar de 5e plaats was afgegleden in Play-off I.

  De positie van coach Yves Vanderhaeghe stond onder druk, maar het is uiteindelijk zijn assistent Bernd Thijs die het gelag moet betalen. Het contract van Thijs liep dit seizoen al af en zou volgens onze informatie sowieso niet verlengd worden.

  De 39-jarige Thijs werd beschouwd als een boegbeeld bij de club, waar hij eerst jarenlang als speler actief was en daarna de rode draad was als assistent onder Balette, Vanhaezebrouck en Vanderhaeghe.

  De verwachting was dat Thijs ooit zelf zou doorschuiven naar de rol van hoofdcoach, maar zo ver komt het niet.

  "We zijn Bernd erkentelijk voor de behaalde resultaten"

  Bij AA Gent  bedanken ze Bernd Thijs voor zijn jarenlange inzet als aanvoerder en assistent-coach. "De club blijft hem erkentelijk voor de behaalde resultaten waarbij vooral de bekerwinst altijd in ons geheugen gegrift zal staan."

  "KAA Gent wenst Bernd succes toe in zijn verdere carrière en hoopt dat zijn vorming als trainer bij onze club een meerwaarde zal betekenen."