• home
 • video
 • pas verschenen

  Nîmes promoveert na 25 jaar weer naar de Ligue 1

  De spelers van Nîmes vierde de titel met de fans.

  Nîmes mag zich volgend seizoen opmaken voor wedstrijden tegen PSG en AS Monaco. De ploeg verzekerde zich van de tweede plaats en de promotie met een 4-0-zege tegen Ajaccio op de voorlaatste speeldag.

  Nîmes mag komend seizoen voor het eerst sinds 1993 weer in de Ligue 1 uitkomen. De ploeg verzekerde zich van promotie door op de 37e speeldag in eigen huis Ajaccio te kloppen. Het werd een overtuigende zege: 4-0.

  Nîmes is nu mathematisch zeker van plaats twee. Stade Reims, de leider in Ligue 2, is al langer zeker van promotie naar de hoogste afdeling. De wedstrijd tussen Nîmes en Stade Reims op de laatste speeldag wordt dus een galamatch.

  Bekijk de vier doelpunten van Nîmes:

  Feest in de Franse stad: