• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho over T2: "Zou mijn vriend zijn koffers voor Arsenal pakken"

  Rui Faria en José Mourinho werken al sinds 2001 samen, goed voor 25 trofeeën.

  In Engeland wemelt het van de namen als opvolger voor Arsenal-coach Arsène Wenger, die na 22 jaar de club verlaat. Ook de vaste assistent van José Mourinho, Rui Faria, wordt genoemd. De coach van Manchester United, die sinds 2001 met zijn Portugese landgenoot succesvol samenwerkt, vindt hem er alvast passen.

  De voormalige Arsenal-middenvelders Mikel Arteta en Patrick Vieira, ex-Barcelona-coach Luis Enrique, Liverpool-assistent Zeljko Buvac en nu ook Rui Faria. De Britse media blijven maar zoeken naar mogelijke kandidaat-Arsenal-trainers.

  De 42-jarige Faria vormt al 18 jaar een team met de 55-jarige Mourinho. Sinds de eerste successen van "The Special One" bij Uniao Leiria in 2001 en nadien bij Porto, Chelsea, Inter, Real, weer Chelsea en Manchester United. De twee verzamelden samen liefst 25 trofeeën.

  "Ik weet niet of hij coach wil zijn, maar ik vind hem alvast geschikt"

  Mourinho kreeg van de pers voor het duel tegen Brighton & Hove Albion van vanavond vragen over Faria. Zou die een kandidaat kunnen zijn voor de Arsenal-job? "Ja, ik denk het. Ik weet niet of hij hoofdcoach wil zijn. Maar je vraagt mij of ik vind of hij een geschikte kandidaat zou zijn en dan zeg ik "ja"."

  "En dat zeg ik omdat hij meer dan mijn assistent mijn vriend is. Ik ontmoette Rui toen hij nog een jongen was op de universiteit. We werkten 18 jaar samen. Hij is een goeie vriend. Als mijn vriend op een dag een grote jobkans heeft, zou ik hem helpen inpakken, zijn koffers dragen en hem gelukwensen."