• home
 • video
 • pas verschenen

  Atletico-coach Simeone moet EL-finale vanuit de tribune volgen

  Simeone werd in Londen naar de tribunes gestuurd.

  De Disciplinaire Commissie van de UEFA heeft Diego Simeone een schorsing van vier speeldagen opgelegd. De trainer van Atletico Madrid mist daardoor de finale van de Europa League.

  Simeone werd tijdens de heenwedstrijd van de halve finales van de Europa League tegen Arsenal naar de tribunes gestuurd door scheidsrechter Clément Turpin. De Argentijn was het niet eens met de rode kaart voor zijn verdediger Šime Vrsaljko en liet dat ook duidelijk merken.

  Van de UEFA krijgt hij voor "het beledigen van een wedstrijdofficial" en "wangedrag" een schorsing van vier speeldagen opgelegd. Hij moet ook een boete van 10.000 euro betalen. Simeone zat tijdens de terugwedstrijd al één van die schorsingsdagen uit, maar mist dus wel de finale van de Europa League.