• home
 • video
 • pas verschenen

  Heynckes: "Over twee matchen verdiende Bayern de finale meer"

  Coach Heynckes betreurde andermaal een verdedigende fout bij zijn spelers.

  Bayern München had de bovenhand in de terugmatch van de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid, maar het zijn de Madrilenen die voor de 3e opeenvolgende keer de finale spelen. De trainers reageerden gematigd na de 2-2 in Spanje.

  Zidane: "Finales spelen zit in het DNA van de club"

  Zinedine Zidane is de derde trainer die drie opeenvolgende finales van de Champions League/Europabeker I bereikte. De Fransman was uiteraard tevreden. "We hebben tegen een sterk elftal gespeeld. Hetzelfde geldt voor Juventus en PSG. We zijn tevreden dat we hen alle drie konden kloppen, ook al moesten we daarvoor afzien."

  "In het voetbal moet je ook kunnen afzien, we kennen de wetten van het topniveau. Je kunt niet in de finale raken zonder af te zien. En wanneer je afziet, is het nog mooier."

  "Het was een gekke match, goed voor het publiek en het voetbal. Ik wil onze tegenstander feliciteren voor hun geweldige match. In de eerste helft waren we niet heel goed, maar in de tweede liep het beter. We hebben hen toen meer en hoger onder druk gezet. Dat is ons spel."

  "Dat we opnieuw in de finale staan? Een 3e finale op een rij is niet normaal. Maar dat is het DNA van deze club: we laten niets liggen. We geloofden erin en hebben een grote match gespeeld. Er stonden twee mooie clubs op het veld. Het is voor dit soort emoties dat we van voetbal houden."

  Heynckes: "Geen commentaar op spelleiding, we gaven zelf twee goals weg"

  Bayern-trainer Jupp Heynckes reageerde sportief, maar besefte dat zijn team een kans had laten liggen. "We speelden een supermatch. Over twee matchen waren wij de betere ploeg. Zo heb ik Bayern de laatste jaren nooit zien spelen. We speelden een eerste helft van wereldniveau, maar als je dan zo'n fout maakt in het begin van de tweede, breng je jezelf in de problemen."

  "Op het hoogste niveau kan je gewoon niet de fouten maken die wij hebben gemaakt (een verwijzing naar de blunders van Rafinha in de heenmatch en Tolisso/Ulreich in de terugmatch)."

  "Tolisso speelde erg goed tot die pass (terugspeelbal naar Ulreich, red) die hij niet mocht geven. Ulreich keept een ongelooflijk seizoen, maar liet zich daar vangen. Hij dacht eerst dat hij de bal in zijn handen kon nemen. Hij werd nerveus. Het is verschrikkelijk voor hem en triest voor het team."

  "Keylor Navas was in de terugmatch de beste speler van Real. De strafschopfout van Marcelo? Als ik de beelden zie, zie ik een penalty. Maar ik ga geen commentaar geven op de spelleiding, aangezien we Real zelf twee doelpunten hebben aangeboden. Maar over twee matchen verdienden we het om naar de finale te gaan. Deze match was publiciteit voor het voetbal."