• home
 • video
 • pas verschenen

  "Standard-bestuur blij met zege? Neen, het zei: "Verdomme, weer gewonnen!""

  0 / 0
  Franky Van der Elst, Jan Mulder, Marc Degryse en Filip Joos hebben maandagavond weer duchtig nagekaart over het voetbalweekend. Dit artikel bundelt enkele opvallende fragmenten.

  Ja-neen-vraagjes voor Marc Degryse en Jan Mulder:

  • Zien jullie Anderlecht in staat om zondag te winnen op Club Brugge? Neen - Neen.
  • Moet Standard Sa Pinto volgend seizoen in het zadel houden? Ja - Ik ben het met Marc Degryse eens.
  • Bondscoach Roberto Martinez is in China het niveau van de competitie gaan peilen. Heeft dat nut? Neen - Als ze hem 35 miljoen euro per maand bieden, ja.
  • Is KV Oostende met zijn nieuwe trainersduo volgend seizoen titelkandidaat? Neen - Neen.

  "Die van Standard zeiden: "Godverdomme, weer gewonnen!"

  Ricardo Sa Pinto gooide afgelopen weekend de knuppel in het hoenderhok door te verkondigen dat hij ervan uitgaat dat hij ook volgend seizoen T1 is bij Standard. Dat terwijl de Luikse club al enkele weken Michel Preud'homme aan het opvrijen is.

  Franky Van der Elst: "Sa Pinto heeft gelijk als hij zegt dat hij duidelijkheid wil en dat er een einde komt aan de geruchten rond Preud'homme. Vooral het feit dat Sa Pinto zijn ploeg aan het voetballen gekregen heeft, pleit in het voordeel van de Portugees." 

  Na de overwinning zondagavond op AA Gent stond het voltallige bestuur van Standard nog te dansen van de pret. Jan Mulder: "Misschien keken die bestuurslui wel naar beneden en zeiden ze "Godverdomme, weer gewonnen!"."

  "Het kan iets moois worden bij Oostende"

  Franky Van der Elst vierde maandagavond zijn 57e verjaardag in de Extra Time-studio. Hij kreeg geen taart, maar wel een vraag over zijn nieuwe job bij KV Oostende. Daar zal hij volgend seizoen, samen met Gert Verheyen, het trainersduo vormen.

  "We hebben er zin in. Het kan iets moois worden. We komen bij een goeie club terecht. Ik miste het veldwerk. Gelukkig had ik mijn job bij de nationale U19, waar ik assistent van Gert was. Maar nu gaan we dus samen naar KVO. Op 18 juni beginnen we eraan", zegt Van der Elst.

  "Heb je kinderen?"

  Roma kwam vorige week negatief in het nieuws toen hooligans van de Italiaanse club de stad Liverpool op stelten zetten. Filip Joos: "Er is nog altijd een fan van Liverpool in levensgevaar na die rellen. Als ik die beelden zie, vraag ik me altijd of of die hooligans kinderen hebben en dat allemaal maar normaal vinden."

  "De voorzitter van Roma ging enkele dagen later hard in tegen zijn eigen supporters. Hij vraagt zich af waarom Italië niet op straat komt tegen die gewelddadige ultra's. De man heeft gelijk. Het is heel erg in Italië. Ze slagen er daar maar niet in om dat fenomeen uit te roeien."

  "Hoe zou jij reageren als je een vaas kreeg?"

  Arsène Wenger bracht vorig weekend voor het laatst als coach van Arsenal een bezoekje aan Old Trafford. Manchester United eerde de Franse trainer voor de wedstrijd met een plechtig moment.

  Mulder: "United heeft dat prachtig gedaan. Wenger kreeg een soort van vaas in een mooie doos. Maar Wenger kan dit soort gelegenheden nooit goed aan. Hij zou iets dankbaarder mogen zijn."

  Joos: "Is dat ook niet mooi? Want hoe zou jij reageren als je een vaas krijgt?"

  Extra Time op vrtnu.be

  U kunt de volledige aflevering van Extra Time bekijken door op deze link naar de website van vrtnu.be te klikken.