• home
 • video
 • pas verschenen

  Drukke werkdag voor de VAR: Bekijk de fases uit Gent-Standard

  Lardot en de videoscheidsrechter beleefden een drukke avond.

  De videoscheidsrechter speelde opnieuw een hoofdrol in Play-off I dit weekend. In de match Gent-Standard zorgde hij met zijn beslissingen drie keer voor discussie. Een keer door niet in te grijpen, twee keer door dat wel te doen. Bekijk de fases hieronder.

  Minuut 14: VAR grijpt niet in bij fout op Gigot in de zestien

  Ook wie niets doet, kan iets verkeerd doen. Of dat geldt toch voor een videoscheidsrechter. Bij een hoekschop gaat Koutroubis aan het shirt van Gigot hangen. Gent wil een strafschop, maar Lardot ziet niets en in het busje van de VAR blijft het stil. 

  "Dat was een spijtig voorval", vond Gent-trainer Vanderhaeghe na de match. "We hadden met 2-0 de rust in kunnen gaan en dan was de match gespeeld. Gelukkig heb ik de beelden tijdens de rust niet bekeken, mijn assistenten deden dat wel. Zij hadden het over een judogreep. De VAR had moeten tussenkomen. De mensen in het busje zijn monddood. Waar is de objectiviteit dan? Is die er wel?"

  Minuut 62: VAR keurt doelpunt af na duwfout van Janga

  In de 62e minuut greep de VAR dan wel voor een eerste keer in. Janga scoorde zijn tweede van de avond, maar het feestje ging niet door. In het busje hadden ze een duwfout gezien. Bij Gent vonden ze dat ongelooflijk.

  Ook Peter Vandenbempt en Eddy Snelders, die commentaar gaven op de match voor Sporza, hadden in eerste instantie geen fout gezien. "Wij zien daar niets van. Het leek mij een 100 procent correcte goal. Misschien heeft de videoref andere beelden, dat kan."

  "Janga protesteert wel niet echt, dus het zou kunnen." Na het bekijken van de herhalingen, klonk het duo al anders. "Ja, daar zijn de handjes. De beslissing is toch juist. Duwfout. Twee handen in de rug."

  Yves Vanderhaeghe had het toch nog anders gezien. "Hij probeerde hem gewoon af te houden zodat hij niet op zijn tenen getrapt zou worden. voor de rest is er daar niets aan, echt waar."

  Minuut 82: VAR geeft Gent een penalty na handspel

  Maar Gent mocht na de match niet alleen klagen over beslissingen in hun nadeel. In de 82e minuut ging de bal ook op de stip nadat de VAR handspel had opgemerkt van Koutroubis. Over die beslissing raakte iedereen het vrij snel eens.

  "Zijn hand steekt daar hoog in de lucht. Dit is een strafschop", zag Peter Vandenbempt. AA Gent kon wel niet profiteren want Jaremtsjoek miste de elfmeter.