• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Elst: "Vriendschap met Gert Verheyen moet overeind blijven"

  Franky Van der Elst (l) en Gert Verheyen.

  Franky Van der Elst en Gert Verheyen zijn goeie vrienden en gaan volgend seizoen aan de slag bij KV Oostende. "Maar Gert is de hoofdtrainer, dat is duidelijk", zegt Van der Elst, die geen T1 meer wil worden. "Als het voor Gert stopt, dan houdt het ook voor mij op."

  "Ik heb er veel vertrouwen in"

  Franky Van der Elst was al de rechterhand van Gert Verheyen bij de U19 en volgt Verheyen ook als assistent naar KV Oostende. "Het is super dat ik daar samen met Gert kan beginnen. Hij had me een tijdje geleden gezegd dat hij zin kreeg om een club te trainen en dat hij dat samen met mij en keeperstrainer Patrick Creemers wilde doen", vertelt Van der Elst.

  "Ik heb bij de U19 al ondervonden hoe Gert werkt en ik heb er heel veel vertrouwen in. Hij kan die job heel goed doen en ik hoop dat het een mooi verhaal kan worden."

  "Gert heeft visie en kan die overbrengen"

  Er wordt een beetje naar Verheyen en Van der Elst gekeken als duo. "Dat komt door ons verleden, maar het is duidelijk dat Gert de hoofdtrainer is. Alles zal gebeuren volgens zijn wil en ik weet dat dat goed is", zegt Van der Elst.

  "Gert zijn manier van werken is gestoeld op een visie en is heel leerrijk voor iedereen, vooral voor de spelers. Hij heeft een idee hoe hij wil spelen en hij kan dat overbrengen en ermee aan de slag gaan."

  "Mijn rol bestaat erin om hem te helpen. Hij zegt wat er gaat gebeuren en ik werk bepaalde dingen uit. Ik vul hem aan, maar hij hakt de knopen door. Als trainer heb je iemand nodig naast je waarop je 100% kunt vertrouwen."

  "Vriendschap moet overeind blijven"

  Het is geen geheim dat Gert Verheyen en Franky Van der Elst vrienden zijn. "Op het einde van de rit is voor mij het belangrijkste dat onze vriendschap overeind blijft. Als het ooit stopt bij Oostende, moet die vriendschap zeker overblijven", vindt Van der Elst.

  "Ik wil ook absoluut geen hoofdtrainer meer worden. Als het voor Gert stopt bij KVO, dan stopt het voor mij ook."