• home
 • video
 • pas verschenen

  Unai Emery verlaat PSG op het einde van het seizoen

  Emery moest PSG de Champions League schenken, maar dat lukte niet.

  Zoals algemeen verwacht krijgt PSG straks een nieuwe coach: Unai Emery (46) heeft vandaag op een persconferentie meegedeeld dat hij na 2 seizoenen de Franse topclub verlaat.

  Emery heeft de spelers - onder wie Thomas Meunier - vanochtend meegedeeld dat zijn avontuur in de Franse hoofdstad stopt. De knoop werd doorgehakt na een gesprek met eigenaar Nasser Al-Khelaifi en sportief directeur Antero Henrique.

  Nadat hij vorig seizoen de titel aan Monaco had moeten laten, won Emery dit seizoen met overmacht de Ligue 1. Maar de club gaf honderden miljoenen uit aan Neymar en Mbappé om te scoren in de Champions League. 

  De 1/8e finales waren evenwel het eindstation: Real Madrid was 2 keer te sterk voor PSG. In het tweede duel ontbrak Neymar na zijn voetbreukje.

  In 2016 gekomen van Sevilla, opvolger nog onbekend

  Emery kwam in juni 2016 als succescoach van Sevilla als opvolger van Laurent Blanc in de lichtstad aan. Waar Emery volgend seizoen actief is, is nog niet bekend. De nieuwe coach van PSG heeft ook nog geen naam, al klinkt in de wandelgangen luid de naam van Thomas Tuchel, ex-Dortmund.

  De Spanjaard vertrekt niet met slaande deuren: "Ik wil gerust mijn opvolger helpen en hem mijn mening geven. Ik sta open voor alle hulp indien nodig."

  Emery blijft geloven in het "solide project" bij PSG en gaf ook mee dat Neymar wil blijven om de club nog te helpen groeien." Emery maakt dit seizoen nog kans om na de titel en de Ligabeker ook nog de Franse beker te winnen.

  Tweet van PSG: