• home
 • video
 • pas verschenen

  Raes: "Arsenal en Atletico hebben iets goed te maken"

  Arsenal-Atletico, een affiche die in de Champions League zou passen.

  Vanavond kunt u bij Sporza de halve finale in de Europa League tussen Arsenal en Atletico Madrid volgen en bekijken. Een finale avant la lettre tussen twee clubs die iets goed te maken hebben. "De Europa League is een mogelijkheid om een extra, voor Wenger laatste, titel op het palmares van de club te zetten", blikt Frank Raes vooruit.

  "Atletico mist momenteel killerinstinct"

  De affiche tussen Arsenal en Atletico zou niet misstaan in de Champions League. Dat ze elkaar een Europees trapje lager treffen, is niet helemaal verrassend. Bij Arsenal komt er dit seizoen een einde aan een tijdperk. Mogelijk is over Atletico wel hetzelfde te zeggen.

  "Atletico heeft nog altijd een fantastisch team met spelers als  Griezmann, Costa, Godin en Oblak. Doelman Oblak is op dit moment misschien zelfs de beste van allemaal. Maar tegen Sporting Lissabon moesten ze toch alles uit de kast halen om zich te plaatsen voor de halve finales".

  "Zit er sleet op trainer Diego Simeone? Hij pompt enorm veel energie in zijn ploeg, op het agressieve af soms. Dat stopt op een bepaald moment. Verschillende spelers zijn ook niet meer van de jongste. Van Arsenal wordt gezegd dat het killerinstinct mist, maar op dit moment is dat bij Atletico ook zo."

  "Mensen zien oubolligheid in maatpak in Wenger"

  Het grootste struikelblok voor Arsenal om dit seizoen de Europa League te kunnen winnen, ligt momenteel vooraan. "Ze scoren moeilijk. Het verlies van Sanchez en Giroud laat zich voelen en Lacazette komt terug uit blessure", zegt Raes.

  "Dankzij de stempel van Wenger oogt het voetbal wel altijd mooi bij Arsenal, maar de Fransman straalt steeds meer treurnis uit. De paradox is dat hij 22 jaar geleden werd binnengehaald als een vernieuwer die yoga, gezonde voeding en een nieuwe voetbalstijl introduceerde in het Engelse voetbal."

  "Hij zette de modernisering van het Engelse voetbal in. Vraag maar eens aan Philippe Albert hoe het er vroeger soms aan toeging in het Engelse voetbal. Groepsgevoel werd geweekt door samen op café te gaan. Vergeet ook niet dat Arsenal voor de periode van Wenger een defensieve ploeg was. Een 1-0-score werd een Arsenal-score genoemd. Dat heeft hij allemaal veranderd."

  "Ik heb Wenger ooit geïnterviewd na de 6-1-nederlaag van Club Brugge tegen Monaco in 1988. Ik ontmoette een jonge Wenger met mooie principes en veel werkethos. Ik herinner me een vriendelijke man, die veel klasse uitstraalde. Nu zien mensen oubolligheid in een maatpak. Hij had moeten stoppen na de zege in de FA Cup vorig jaar." 

  "Europees heeft Wenger wat ondergepresteerd"

  Arsenal neemt na dit seizoen afscheid van trainer Arsène Wenger. Na 22 jaar dienst kan de eindzege in de Europa League het laatste kunstje van de Fransman bij Arsenal worden.

  "Wenger heeft meer dan 250 Europese matchen op zijn teller en haalde 3 Europese finales. Met Arsenal de finale van de Champions League en de Europa League. Met Monaco de Europabeker voor Bekerwinnaars. Drie keer verloor hij.

  "Voor een club van het kaliber Arsenal heeft hij Europees wat ondergepresteerd. Voor zowel Arsenal als Atletico, vroeg uitgeschakeld in de Champions League, geldt dat ze iets kunnen goedmaken in de Europa League. Voor Wenger is het waarschijnlijk de laatste kans op een Europese titel."