• home
 • video
 • pas verschenen

  Verheyen en Van der Elst vormen nieuwe trainerstandem van KV Oostende

  Verheyen en Van der Elst nemen over bij KV Oostende.

  Gert Verheyen volgt Adnan Custovic op als hoofdcoach van KV Oostende. Franky Van der Elst wordt assistent van Verheyen bij de kustploeg.

  Club-reünie in Oostende

  Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook officieel. Gert Verheyen (47) zet vanaf volgend seizoen de lijnen uit bij KV Oostende. Zijn eerste taak ooit als hoofdcoach van een club.

  Verheyen verlaat zijn post als bondscoach van de nationale U19 en neemt zijn assistent Franky Van der Elst mee naar Oostende. Ook Patrick Creemers maakt de overstap van de trainersstaf van de U19 naar Oostende. Het trio ondertekende een contract van 3 seizoenen.

  Zo vindt er aan de kust een kleine Club-reünie klaar, want Verheyen en Van der Elst speelden bij Club Brugge (foto) jarenlang onder Hugo Broos, sinds 1 maart sportief directeur van KV Oostende.

  Verheyen: "Totaalplaatje klopt bij KV Oostende"

  “Het kriebelde al even om bij een club aan de slag te gaan, op voorwaarde dat het totaalplaatje klopte", reageert Gert Verheyen. "En dat is nu wel degelijk het geval bij KV Oostende."

  "Het is een warme en ambitieuze club die een nieuw tijdperk ingaat. Ik ben dan ook trots dat ik kan meeschrijven aan die nieuwe pagina in de clubgeschiedenis."

  "Ook de aanwezigheid van Hugo Broos als sportief directeur is voor mij een surplus. Hugo haalde mij meer dan 25 jaar geleden naar Club Brugge en nu herhaalt de geschiedenis zich.”

  Broos: "Kozen voor andere coach die in plaatje past"

  De komst van Verheyen betekent ook het einde van Adnan Custovic (foto) bij KVO, die het seizoen wel nog uitdoet. De Bosniër nam midden september het roer over van de ontslagen Yves Vanderhaeghe, van wie hij de T2 was.

  Custovic loodste KV Oostende naar veiligere oorden. Maar zijn positie bleef toch op de helling staan. "Op basis van de behaalde punten kan ik Adnan weinig verwijten", zegt sportief directeur Broos.

  "We hebben eerst een langetermijnvisie voor deze club uitgewerkt en een profiel uitgetekend voor de coach die in dat plaatje moet passen. En dan is het misschien beter om met een nieuwe lei te starten. Daarom de keuze voor een andere coach."

  "Pas maandagavond bereikten we een mondeling akkoord met Gert Verheyen en dinsdagavond werd alles officieel gemaakt. Ik koos voor Gert omdat hij past binnen dat profiel. Hij bewees al dat hij uitstekend kan werken met jongeren en dat wordt de komende jaren toch een van onze stokpaardjes."

  "Met ook Franky en Patrick erbij vormen ze een goed team. Dat ik hen al jaren ken, maakt het nog iets makkelijker. We weten wat we aan elkaar hebben en dat is belangrijk. We zijn razend ambitieus en willen volgend seizoen een gooi doen naar Play-off I.”