• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht strikt Cobbaut: "Droom om hier te zijn"

  Cobbaut ruilt KV Mechelen voor Anderlecht.

  Anderlecht heeft zoals verwacht zijn derde versterking beet: het plukt Elias Cobbaut (20) weg bij KV Mechelen. Hij tekende voor vijf seizoenen.

  Anderlecht laat er onder Marc Coucke en Luc Devroe geen gras over groeien. Na Jevgen Makarenko en Kristal Abazaj kon RSCA vandaag een derde nieuwkomer voorstellen: Elias Cobbaut trekt van KV Mechelen naar Anderlecht.

  Cobbaut is een jeugdproduct van KVM en heeft een interessant profiel voor Anderlecht: jong, Belgisch en een linksvoetige verdediger.

  Hij had nog een contract tot 2021 bij Mechelen, maar Anderlecht en KVM bereikten een akkoord over de transfersom.

  Cobbaut tekende voor 5 seizoenen bij paars-wit. "Ik ben klaar voor een stap hogerop en dat kan in mijn ogen het best bij een Belgische topclub als RSCA."

  "Als fan van RSCA is het altijd mijn stille droom geweest om voor paars-wit te mogen voetballen. Dit wordt dus een erg mooie nieuwe uitdaging voor mij. Ik kijk er naar uit om mij te tonen aan de supporters.”

  "Anderlecht-bestuur wil voor midden juni klaar zijn met 80 procent van het huiswerk"

  Voorzitter Marc Coucke is tevreden met zijn aanwinst. "Ons project begint duidelijk aan te slaan. Dat een van de grootste Belgische beloftes bewust voor Anderlecht kiest, is heel goed nieuws voor onze fans."

  Ook sportief manager Luc Devroe reageert: "Het zegt toch iets over onze ambities dat een talent als Elias resoluut voor ons kiest. Elias past perfect in het profiel van spelers dat we voor ogen hebben. Met hem halen we een groot Belgisch talent binnen. Net als Abazaj en Makarenko kan hij een directe meerwaarde bieden voor ons team voor volgend seizoen.”

  Op Twitter gaf Anderlecht nog een woordje uitleg over zijn transferpolitiek. "Het Anderlecht-bestuur wil voor midden juni klaar zijn met 80 procent van het huiswerk voor volgend seizoen, met de juiste mix van talent en ervaring, van Belgische en internationale spelers en van blijvers en nieuwkomers."