• home
 • video
 • pas verschenen

  Brandon "Magneet" Mechele: "Twijfelen niet meer aan de titel"

  0 / 0
  Club Brugge stuurde Brandon Mechele maandagavond naar de studio van Extra Time. De verdediger staat met zijn werkgever op de drempel van een 15e landstitel. "Ik ben van nature geen leider, maar ik ben er wel in gegroeid", vertelde Mechele.

  De vraagjes van Brandon Mechele:

  • Was je blij dat Sa Pinto Edmilson er afnam? Neen.
  • Speelde je zonder Leko nog voor Club Brugge? Joker.
  • Heb je nog contact met Engels? Neen.
  • Had je op een selectie tegen Saudi-Arabië gehoopt? Joker.
  • Neemt Diaby ook de volgende penalty? Joker.

  Frank Raes aan Brandon Mechele: "Weet jij hoe je genoemd wordt op onze redactie?"

  "Weet jij hoe je genoemd wordt op onze redactie?", vraagt Frank Raes aan Mechele. "Neen, zeg maar", antwoordt de verdediger. Raes: "Magneet Mechele. En waarom is dat? Omdat jouw positiespel zo goed is dat jij er altijd tussenzit alsof je de bal als een magneet naar je toetrekt."

  Applauswissel op de 10e speeldag?

  Brandon Mechele heeft dit seizoen nog geen minuut gemist in de competitie. Stel: Club wordt kampioen op speeldag 8. Mag trainer Leko Mechele dan 3 minuten voor tijd een applauswissel geven op de 10e speeldag? "Dat hoeft niet", glimlacht de verdediger.

  Stond Diaby bovenaan de lijst van penaltynemers? "Euuuuuhhhhh"

  Zondag tegen Standard ramde Diaby een strafschop in doel. "Het was niet de bedoeling dat Diaby zou trappen. Klopt dat?", wierp Frank Raes Mechele voor de voeten. Mechele: "Euuuuuhhhhh. Er stonden andere spelers op de lijst, dus euh..."

  Plaats kwijt onder Michel Preud'homme

  Brandon Mechele bloeide open onder Ivan Leko. Onder de vorige coach Michel Preud'homme liep het een stuk minder. "Hij heeft andere keuzes gemaakt. Hij koos voor Denswil en Engels in de laatste fase van het kampioenenjaar", zegt Mechele.

  "Daarna had ik regelmatig blessures en ben ik naar STVV vertrokken. Of ik uitleg heb gehad? Neen. Dat is misschien het enige minpuntje. Maar ik heb ook goeie momenten met Preud'homme beleefd..."

  Mechele over driemansdefensie: "Ik ben van nature geen leider, maar ben er in gegroeid"

  Mechele is dit seizoen de leider van de Brugse defensie. "Ben jij diegene die de andere verdedigers stuurt?", vraagt Marc Degryse. Mechele: "Ik ben geen leider van nature, maar ik probeer wel mijn verantwoordelijkheid te nemen."

  "Weet dat ik tegen Saudi-Arabië niet in beste periode zat"

  Aan de titel twijfelt een eerlijke Brandon Mechele niet meer, maar er is ook nog het hoofdstuk bij de Rode Duivels. Hoopt hij nog op een ticket voor Rusland? "Dat zou mooi zijn, maar dan moeten veel spelers uitvallen."

  Voor de oefeninterland tegen Saudi-Arabië werd Mechele niet geselecteerd. "Ik had er misschien een beetje op gehoopt, maar ik weet ook dat ik toen niet in mijn beste periode zat."

  Ook op vrtnu.be

  U kunt de volledige uitzending van Extra Time nog eens bekijken op de website van vrtnu.be. Klik hier en u komt meteen terecht op de aflevering van gisteren.