• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV houdt het voor bekeken met coach Jonas De Roeck

  De Roeck werd in augustus door STVV weggeplukt bij Berchem.

  Jonas De Roeck is volgend seizoen geen hoofdtrainer meer van STVV. Dat maakte de eersteklasser vandaag bekend. Om 13.30u is er een persconferentie. De Roeck (38) was aan zijn eerste seizoen in eerste klasse bezig.

  STVV plukte De Roeck in augustus weg bij Berchem, toen het na 2 speeldagen afscheid nam van de Spanjaard Bartolomé Marquez. De Roeck, die net met Berchem van tweede naar eerste amateurklasse was gepromoveerd, tekende een contract voor 2 jaar.

  Dat wordt er dus maar eentje. De Roeck deed het aanvankelijk uitstekend en stond op een gegeven moment tweede achter het ongenaakbare Club Brugge.

  STVV leek lang een onverhoopte kandidaat voor Play-off 1, maar geleidelijk aan begon de motor te sputteren. Na een erg slechte reeks sloot de club uiteindelijk als 10e de reguliere competitie af op 7 punten van de top 6.

  Ondertussen werd de club ook overgenomen door Japanners en zij willen nu een andere weg inslaan. "De club dankt De Roeck voor het geleverde werk", luidt het in een persbericht. "En heeft er vertrouwen in dat hij en zijn technische staf Play-off II professioneel afwerken met het huidige team."