• home
 • video
 • pas verschenen

  Henry: "Of ik Wenger opvolg bij Arsenal? Daar mag ik niet op antwoorden"

  Henry speelde jaren onder Wenger.

  Nu Wenger afscheid zal nemen van Arsenal, zijn er speculaties dat Henry het roer zal overnemen. "De erfenis die Wenger achterlaat, is niet min", reageert Henry.

  Henry: "Zou mooi zijn als Arsène Europese titel pakt"

  Thierry Henry maakte van 1999 tot en met 2007 het mooie weer bij Arsenal. Hij kende Arsène Wenger dan ook door en door.

  "Wenger had het de laatste tijd niet gemakkelijk", zegt Henry. "Maar het is mooi dat de fans hem de resterende wedstrijden van dit seizoen nog een mooi afscheid kunnen gunnen."

  "Arsenal moet proberen om de Europa League te winnen (het speelt de halve finales tegen Atletico Madrid, red). Dat zou mooi zijn, want Arsène heeft nooit een Europese titel gepakt."

  "Ik kan nog geen vragen beantwoorden over opvolging"

  Wie Wenger opvolgt, is nog niet bekend. Droomt de 40-jarige Henry van een plaatsje op de Arsenal-bank? "Daar kan ik niet op antwoorden", zegt Henry met een knipoog.

  "Die vraag moet aan Ivan Gazidis (uitvoerend directeur bij Arsenal, red) gesteld worden." Henry is momenteel T3 bij de rode Duivels en analist bij Sky Sports.
   

  Nog meer reacties op het afscheid van Wenger:

  • Sir Alex Ferguson: "Ik ben trots dat ik als United-manager een rivaal ben geweest van Wenger. Ik heb heel veel respect voor Wenger en wat hij gedaan heeft voor Arsenal. Ik bewonder Wenger om zo lang aan het roer te staan van een grote club als Arsenal. Dat is niet vanzelfsprekend in dit tijdperk."
  • Pep Guardiola: "Hij is een grote persoonlijkheid. De Premier League is de Premier League door Wengers daden en visie. Hopelijk blijft hij in het voetbal, in een andere functie."
  • Antonio Conte: "Arsène is een van de managers met de grootste invloed in het voetbal. Hij probeerde altijd goed, creatief en aanvallend voetbal te spelen. Het zal moeilijk zijn voor andere trainers om ooit nog zo lang bij dezelfde club te blijven."