• home
 • video
 • pas verschenen

  "Club-voorzitter Verhaeghe wil Roda JC overnemen"

  Bart Verhaeghe wil al een tijdje graag een buitenlandse club overnemen.

  Voetbal International meldt dat Bart Verhaeghe in onderhandeling is om eigenaar te worden van Roda JC. Club Brugge ontkent de geruchten, maar spreekt wel over een mogelijke samenwerking.

  Om het faillissement te vermijden, nam de 75-jarige molenaarszoon Frits Schrouff in 2015 de aandelen van Roda JC over, maar wel met de mededeling dat hij er graag snel weer zou uitstappen.

  De (obscure) Aleksej Korotajev was lange tijd de gedoodverfde nieuwe eigenaar van de Limburgse club, maar de voorbije maanden sprongen de onderhandelingen - onder meer door een strafzaak voor de Rus - af.

  Bart Verhaeghe is nu kandidaat nummer 1 om de aandelen van Schrouff over te nemen, zo schrijft het Nederlandse Voetbal International. Verhaeghe is sinds 2011 ook al eigenaar van Club Brugge en was al een tijdje op zoek naar een buitenlandse satellietclub voor blauw-zwart.

  Club: "Geen overname, wel samenwerking"

  Bij Club Brugge ontkennen ze dat Bart Verhaeghe interesse heeft om Roda JC te kopen. "Er zijn wel gesprekken aan de gang, maar die gaan over een samenwerking, waarbij bijvoorbeeld onderling spelers kunnen uitgewisseld worden", laat Club weten.