• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Club heeft beste kaarten, maar wordt beetje nerveus"

  Hein Vanhaezebrouck houdt zijn spelers met de voeten op de grond.

  0 / 0

  Hein Vanhaezebrouck houdt zijn spelers met de voeten op de grond.

  Anderlecht is tot op drie punten genaderd van leider Club Brugge, maar coach Hein Vanhaezebrouck droomt nog niet. "Na de reguliere competitie moeten we bescheiden zijn."

  Met de zege in de topper tegen Club Brugge op zak, kan Anderlecht plots weer een grote rol spelen in de titelstrijd. Maar dan moet paars-wit morgen wel afrekenen met Standard.

  "De opeenstapeling van wedstrijden zal doorwegen", zegt Vanhaezebrouck. "Standard-Anderlecht is een geval apart. Standard is altijd dubbel en dik gemotiveerd voor de confrontaties met Anderlecht."

  "Maar ook Anderlecht zal geen probleem hebben om zich op te laden. Edmilson en Carcela kunnen het verschil maken bij Standard, maar daar blijft het niet bij. Er staat een sterk collectief met veel grinta. Standard is ook een kandidaat voor de tweede plaats."

  Vanhaezebrouck: "Realistisch gezien is tweede plaats het maximum"

  Met een kloof van drie punten op Club Brugge is plots meer mogelijk voor Anderlecht. "Club Brugge is al een beetje nerveus, maar ze moeten zich nog geen zorgen maken", zegt Vanhaezebrouck. "Ze hebben nog steeds de beste kaarten in handen. Maar als ze ook thuis punten laten vallen, zoals op het einde van de competitie, zullen ze nog nerveuzer worden."

  "We moeten nu niet te ambitieus gaan roepen. Na de reguliere competitie moeten we bescheiden zijn. Maar dat betekent niet dat ik mijn spelers niet push om het maximum eruit te halen. En realistisch is het maximum de tweede plaats."

  "Ik heb mijn spelers ook gevraagd om de voeten op de grond te houden. Als we zweven, zullen we snel weer op aarde worden gezet. Dan mag je de tweede plaats misschien zelfs vergeten."

  Vanhaezebrouck: "Had voor het eerst een wow-gevoel"

  "In de topper tegen Club Brugge had ik voor het eerst een wow-gevoel. We hadden een compacte organisatie en gaven niet veel weg. Ik moest de spelers zelfs tegenhouden of ze zouden allemaal op de helft van de tegenstander spelen. Dat is heel aangenaam om te zien als coach. Als we de komende twee uitwedstrijden goede resultaten neerzetten, breekt er misschien een nieuw momentum aan."

  Ook doelman Matz Sels spreekt nog geen grote ambities uit. "We hebben nu twee moeilijke uitwedstrijden en dan zien we wel waar we staan in de rangschikking. De tweede plaats is nu ons doel."

  "Het is nog te vroeg om te spreken over de eerste plaats. We moeten gewoon het positieve gevoel van tegen Club Brugge meenemen naar Standard."