• home
 • video
 • pas verschenen

  Pelé: "Neymar zal in vorm zijn op het WK in Rusland"

  Twee maanden voor de start van het WK in Rusland laat de Braziliaanse voetbalgrootheid Pelé zijn licht schijnen over de Seleçao en zijn sterspeler Neymar, die nog volop revalideert van een voetoperatie. "Ik heb er het volste vertrouwen in."

  "Volste vertrouwen"

  Pelé, intussen 77 jaar, sukkelt met zijn gezondheid en verplaatst zich met een rollator, maar hij blijft zijn vrolijke zelf: "Het gaat goed met mij, dankzij God. Ik zou niet voor de Wereldbeker kunnen spelen, maar ik voel me goed."

  Dat optimisme heeft de drievoudige wereldkampioen ook over het nakende toernooi van de Brazilianen: "Ik heb het volste vertrouwen in een goed toernooiverloop in Rusland. Vele Braziliaanse spelers evolueren uitstekend in Europa. Het belangrijkste is evenwel om hen te laten samenspelen. Ik denk dat we een goeie ploeg gaan hebben."

  "Natuurlijk wil ik dat Brazilië de Wereldbeker wint, maar voetbal blijft een verrassend spelletje." Remember het WK 2014 in Brazilië, toen de7-1-nederlaag tegen Duitsland in de halve finale voor een nationaal trauma zorgde.

  "Argentinië, Duitsland, Engeland, Frankrijk"

  Wie zijn zijn favorieten? "Sommige teams leveren naar gewoonte goede prestaties tijdens het WK. Argentinië, Duitsland, Engeland en Frankrijk zijn serieuze kanshebbers op de overwinning. Maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Om een ​​WK te winnen is het niet genoeg om een ​​goed team te hebben, je moet ook goed voorbereid zijn."

  "Neymars blessure is niet zo erg"

  Brazilië met of zonder Neymar, het is een groot verschil. Heel Brazilië bidt dat de aanvaller van PSG fit zal raken. Pelé is er vrij gerust op: "Hij is een heel belangrijke speler voor Brazilië, daar bestaat geen twijfel over. We weten niet precies wat er zal gebeuren, maar ik denk dat hij in vorm zal zijn voor het WK. Zijn blessure is immers niet zo erg."

  "Ik heb nog niet de kans gehad om er met hem over te spreken maar ik wens hem dezelfde kansen toe die ik gehad heb op de Wereldbeker."