• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke in Pano: "Nieuw stadion in Neerpede is mogelijkheid"

  Marc Coucke is Anderlecht naar zijn hand aan het zetten.

  0 / 0
  Marc Coucke is nog maar net voorzitter van Anderlecht, maar hij is al bezig met de toekomst. In een reportage van Pano, die morgen uitgezonden wordt, laat hij weten dat er drie opties zijn voor een stadion: renoveren, Neerpede of ergens anders in Brussel.

  Verhuist Anderlecht naar stadion in Neerpede?

  Marc Coucke denkt eraan om een nieuw Anderlechtstadion te bouwen in Neerpede, naast de oefenterreinen van de club. Coucke sluit echter een andere locatie "in het Brusselse" niet uit en ook de uitbreiding van het huidige Vanden Stockstadion blijft een optie.

  Anderlecht zou normaal gezien in het Eurostadion gaan spelen, maar met de komst van Coucke en de problemen rond dat nog te bouwen stadion is dat plan van tafel geveegd.

  De eerste optie die op tafel ligt, is de renovatie van het huidige stadion van Anderlecht, het Constant Vanden Stock-stadion.

  "Dat is in België vaak de gemakkelijkste oplossing, maar nooit de goedkoopste", zegt Coucke daarover. Een tweede "vanzelfsprekende" oplossing is een gloednieuw stadion bouwen op de terreinen in Neerpede.

  Dat terrein is ideaal gelegen: dicht bij de Ring rond Brussel, in de buurt van twee metrostations en op het grondgebied van de gemeente Anderlecht. "Qua omsluiting is dat goed. De derde mogelijkheid is een totaal andere plaats ergens in het Brusselse", stipt Coucke aan.

  Deal voor Anderlecht bedisseld tussen de winkelrekken

  Aan Pano is hij ook voor het eerst open over hoe hij de overname van de club heeft bedisseld met zijn vennoot en vriend Joris Ide. Niet tussen de soep en de patatten, maar tussen de winkelrekken van een Londens warenhuis.

  "Joris zat tussen twee rekken waar net niemand anders was", vertelt Coucke. "Ik zag mijn kans schoon en zei: Joris, ik denk dat ik ga meedoen om Anderlecht te kopen. Als ik het doe, doe jij mee? "Ja", zei hij." Snel spraken ze tegen elkaar een prijs af en beiden beloofden elkaar "extreme discretie". "Twee maanden later heb ik hem ge'sms't met de boodschap: "we've got it!"." 

  Stijn De Groote mocht zes weken lang Marc Coucke op de voet volgen. U kunt de volledige reportage van Pano morgen bekijken om 21.25u op Eén.