• home
 • video
 • pas verschenen

  Boze Ajax-fans blokken spelersbus: "Uitstappen!"

  Een boze fan slaat op de deur van de bus.

  In Nederland heeft Ajax de titel aan PSV moeten laten en dat kunnen de supporters niet verkroppen. Gisteravond riepen ze de spelersbus een halt toe. "Ajax is Ajax niet meer", klonk het in Amsterdam.

  Ajax verloor gisteren met ruime cijfers bij PSV (3-0). Toen de spelers rond 20.30u in Amsterdam aankwamen, stonden zo'n 150 woedende supporters hen op te wachten. Ze blokkeerden de bus, sloegen tegen de ramen en riepen op om uit te stappen.

  Algemeen directeur Edwin van der Sar was kop van Jut. "Ajax is Ajax niet meer", kreeg de oud-doelman te horen na het tegenvallende seizoen.

  Van der Sar stapte uit en ging in gesprek met de aanhang. Een lang gesprek. Om 22.15u maakten de supporters de weg vrij voort de bus.

  Ajax grijpt al voor het vierde jaar op een rij naast een prijs. Ook in Europa liep het dit jaar niet naar wens. Het team uit Amsterdam verloor in de voorrondes van de Champions League en de Europa League.