• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "Als ik meer gescoord had, speelden we wel Champions League"

  Hazard vindt dat het dit jaar niet goed was bij Chelsea.

  In een interview met Sports Late Night heeft Chelsea-speler Eden Hazard zijn licht laten schijnen op het 2e seizoen onder Antonio Conte: "Waarom geen kampioen? Simpel. We winnen minder, dus is er geen vertrouwen. En zonder vertrouwen win je geen matchen."

  "Pas na FA Cup balans opmaken"

  Eden Hazard wordt niet blij als hij naar de huidige rangschikking in de Premier League kijkt. Daar staat Chelsea voorlopig op een teleurstellende 5e plaats, waardoor het wellicht de Champions League mist volgend seizoen. Wat vindt Hazard nu zelf van de prestaties van zijn team dit jaar?

  "Niet verschrikkelijk, hoewel we wel de doelstellingen van dit seizoen niet behaald hebben. We wilden kampioen worden en zo ver mogelijk raken in de Champions League, en dat is niet gelukt. Dit seizoen kunnen we de FA Cup nog winnen, dus pas daarna maken we de balans op. Maar het is zeker geen goed seizoen geweest."

  Ondanks dat snertseizoen heeft Hazard al 11 doelpunten op de teller, waardoor hij topschutter is bij Chelsea. Maar dat interesseert de Rode Duivel niet.

  "Statistieken laten me al jaren koud. Ik kijk er nooit naar, want mijn grootste doel is het helpen van mijn team. In de 2e seizoenshelft scoorde ik wat minder dan in de 1e. Wellicht daarom staan we nu veraf van de top 4. Als ik meer gescoord had stonden we dichter."

  "Manchester City was dit seizoen gewoon sterker dan de rest"

  Het 2e seizoen onder de Italiaanse coach Antonio Conte verloopt heel wat minder dan vorig jaar, toen Chelsea kampioen werd. Hoe komt het dat de Londense club dit jaar niet meedoet voor de titel?

  "Heel simpel, we winnen minder matchen. Als we minder winnen, is er minder vertrouwen. En als er minder vertrouwen is, komen er mindere resultaten. Maar zo is het nu eenmaal, het maakt deel uit van het seizoen. Maar het is aan ons (de spelers) om samen te werken en samen plezier te maken om te proberen het seizoen tot een goed einde te brengen."

  Manchester City wordt dit seizoen heel waarschijnlijk de opvolger van Chelsea. Is dat verdiend?

  "Zeker. Dit jaar zijn ze magnifiek. Dit seizoen is ook nooit echt spannend geweest, want Manchester City was gewoon veel sterker dan de rest van de Premier League. Ze verdienen absoluut de titel."

  "Kevin De Bruyne verdient het om speler van het jaar te worden"

  Kevin De Bruyne draait een fenomenaal seizoen bij de leider in de Premier League. Wordt hij de 3e Belg (na Vincent Kompany en Hazard zelf, red.) die de trofee Player Of The Season in ontvangst mag nemen?

  "Ja. Ik heb natuurlijk gestemd voor Kevin omdat hij het verdient en omdat hij een Belg is. Het is natuurlijk wel altijd gemakkelijker om te stemmen voor iemand uit een heel sterk team."

  "Naast Kevin is er ook Mo Salah, die een geweldig 1e seizoen bij Liverpool speelt. Het zal dus tussen die 2 gaan." En Hazard zelf? "Ik verdien het elk jaar wel, maar je moet anderen ook eens laten winnen.", grapt hij.

  Bekijk hier het interview met Eden Hazard