• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-speler Kovac leidt volgend seizoen Bayern München

  Er ligt een tweejarig contract te wachten voor de huidige Frankfurt-trainer.

  Bayern München heeft vandaag officieel bevestigd dat Niko Kovac volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer wordt. De Kroaat komt over van Eintracht Frankfurt en tekende in de Allianz Arena een contract voor drie seizoenen.

  "Kovac kent het DNA van Bayern"

  Kovac had nog een contract bij Eintracht Frankfurt tot eind 2019. Volgens verschillende Duitse media legt de landskampioen zo'n 2 miljoen euro op tafel om de Kroaat vrij te kopen bij zijn club.

  Bij Bayern München volgt Kovac, die als speler tussen 2001 en 2003 het shirt van Bayern droeg, Jupp Heynckes op.  Die bezorgde Bayern vorige zaterdag een zesde opeenvolgende landstitel. Heynckes was in oktober vorig jaar uit zijn pensioen teruggekeerd om de Italiaan Carlo Ancelotti te vervangen.

  Sportief directeur Hasan Salihamidzic maakt het nieuws vandaag bekend. "Niko speelde voor deze club en kent het DNA van Bayern. We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste man is voor de toekomst van deze club."

  De trainerscarrière van Niko Kovac

  Na een korte periode als bondscoach van Kroatië ging Kovac in 2016 aan de slag als trainer bij Eintracht Frankfurt. Hij slaagde erin de Duitse eersteklasser te verzekeren van het behoud in de Bundesliga en leidde de club het seizoen daarop zelfs naar de bekerfinale.

  Momenteel kampeert Frankfurt op een 5e plaats in het klassement en heeft het uitzicht op een ticket voor de kwalificatie van de Champions League. Volgende week speelt de club de halve finale in de Duitse beker tegen Schalke.

  Tweet: