• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Over 200 jaar praten ze nog over Real-Juventus"

  Ronaldo trapte Real naar de halve finales.

  Real Madrid-Juventus zindert nog altijd na bij de voetballiefhebbers. Peter Vandenbempt gaf gisteren commentaar voor Proximus TV. "Het is gevaarlijk om het te zeggen, maar ik denk dat dit de allerbeste wedstrijd is die ik in bijna 23 jaar als commentator gezien en meegemaakt heb."

  "Het was een wedstrijd voor de eeuwigheid"

  Na de heenwedstrijden hadden we de indruk dat de 4 matchen beslist waren door de duidelijke uitslagen. Als er in één match een ommekeer kon zijn, dan was het wel in City-Liverpool. Maar dat is niet gebeurd.

  Integendeel: Roma wipte Barcelona en dat hielden we al niet voor mogelijk. Zelfs na die match zei ik gisteren voor aanvang: Juventus dat hier met 0-3 komt winnen, dat is gewoon onmogelijk.

  Het is altijd gevaarlijk om het te zeggen, maar ik denk dat dit de allerbeste wedstrijd is die ik in bijna 23 jaar als commentator meegemaakt en gezien heb. Je hebt ook die 6-1 van Barcelona tegen PSG en nog andere matchen, maar toen was een van de twee ploegen slecht.

  Hier waren beide ploegen op topniveau. Het was een wedstrijd tegen 300 km/u. Juventus heeft eigenlijk iedereen verbaasd door dit op het veld van Real voor mekaar te krijgen.

  Het was een wedstrijd voor de eeuwigheid. Over Barcelona-PSG zei ik: over 100 jaar praat men daar nog over. Wel: over 200 jaar praten ze nog over deze match. Niet alleen door de ontwikkelingen, maar ook door het topniveau.

  "Strafschop? Correcte beslissing"

  Of het een penalty voor Real Madrid was? Natuurlijk. Ik begrijp de discussie niet. Het was zowat het enige foutje dat Juventus in verdedigend opzicht heeft gemaakt, maar Benatia trapt langs achteren naast de bal en op de borst van Vazquez.

  Ik had liever gehad dat de ref niet gefloten had, want ik wou nog wel een halfuur genieten van die fantastische match. Maar het was wel rechtvaardig. Ook in de 93e minuut was het een strafschop en was het een correcte beslissing.

  "Uitsluiting van Buffon was hartverscheurend"

  De uitsluiting van doelman Buffon was natuurlijk hartverscheurend. Scheidsrechter Oliver heeft de verkeerde man op het verkeerde moment uitgesloten, al was ook die uitsluiting terecht.

  Hij had al de hele tirade van Juve en Buffon over zich heen laten gaan, maar toen kreeg hij een duw in zijn rug. Daar kun je weinig over zeggen. Ik denk dat een iets meer ervaren scheids misschien zou zeggen: ik geef Buffon geel, dat is een oordeel waar iedereen zich in zou kunnen vinden en dan kregen we ook nog dat unieke moment van Ronaldo tegenover Buffon.

  Maar Buffon heeft het aan zichzelf te wijten dat hij van het veld is moeten gaan. Ik vind het onbegrijpelijk dat iedereen nu over de scheidsrechter valt. Buffon is natuurlijk de knuffelbeer van de hele wereld en hij speelde op z'n 40e ook een fenomenale wedstrijd. Je weet maar nooit dat Ronaldo onder de indruk zou zijn geweest.

  Maar ook daar heeft Oliver het reglement correct toegepast. Buffon kreeg wel nog een staande ovatie van Bernabeu, maar Oliver heeft gewoon een perfecte wedstrijden gefloten. Hij heeft geen enkele fout gemaakt, maar bijna iedereen valt erover.

  Peter Vandenbempt