• home
 • video
 • pas verschenen

  KVO is het beu dat de eigen fans juichen voor Eupen

  Het KVO-bestuur is de tweedracht onder de supporters beu.

  Bij KV Oostende zijn ze het wangedrag van enkele supporters helemaal zat. Na enkele incidenten tijdens de wedstrijd tegen Eupen roept de club op tot eendracht onder de KVO-supporters. "Juichen voor een goal van de tegenstander, dat raakt elke speler, medewerker en oprechte fan van KVO."

  KVO-fans die het met elkaar aan de stok kregen en juichten bij een doelpunt van tegenstander Eupen, het waren vreemde taferelen afgelopen zaterdag tijdens het POII-duel in de Versluys Arena. Reden genoeg voor het bestuur en de spelers van de kustploeg om een open brief te schrijven naar de fans.

  "Het is al een tijdje dat we een groeiende verdeeldheid zien onder onze supporters. Tijdens de match tegen Eupen kon het hele stadion zien hoe fans met elkaar bekvechten, met wat trek- en duwwerk, en hoe er vooral in het vak C2 tweedracht heerst", klinkt het in de brief.

  "Dat er dan ook nog eens vreugde was om een goal van de tegenstander raakt elke speler, elke medewerker en elke oprechte fan van KV Oostende. Dit is niet de steun die we als ambitieuze familieclub voor ogen hebben. We betreuren dat sommige fans zich onderling willen profileren."

  De brief, ondertekend door voorzitter Peter Callant, algemeen directeur Patrick Orlans en Nicolas Lombaerts, eindigt met een oproep. "We begrijpen dat er historische vriendschappen groeien onder clubs, maar steun toch vooral je eigen ploeg. We hebben iedereen nodig. Voor wie het niet goed meent met KVO en met de andere collega-fans zal er geen plaats meer zijn in de Versluys Arena."

  De open brief van KV Oostende