• home
 • video
 • pas verschenen

  Chinese Shenzhen is nieuwe bestemming voor Franse Supercup

  Dani Alves viert zijn heerlijke vrije trap-goal in de Franse Supercup

  De Franse Supercup vindt al enkele jaren niet meer op Franse bodem plaats. Nadat Montréal, Tanger, Peking en New York als gaststad fungeerden, valt die eer nu te beurt aan het Chinese Shenzhen.

  De Trophée des Champions, de wedstrijd tussen de Franse bekerwinnaar en kampioen, werd sinds 2009 steevast in het buitenland afgewerkt.

  Die traditie wordt minstens met nog 2 seizoenen verlengd. De Franse profliga (LFP) maakte vandaag bekend dat Shenzhen de opvolger wordt van het Marokkaanse Tanger, dat in 2017 gaststad was. Toen keken PSG en Monaco, mét Meunier en Tielemans aan de aftrap, elkaar in de ogen.

  De 8 edities daarvoor vonden plaats in het Canadese Montréal (2009 en 2015), het Tunesische Radès (2010), het Marokkaanse Tanger (2011 en 2017), het Amerikaanse New York (2012), het Gabonese Libreville (2013), het Chinese Peking (2014) en het Oostenrijkse Klagenfurt (2016). 

  Video: Supercup 2017

  6 op 6 voor PSG in Supercup?

  De editie van 2018 staat op zaterdag 4 augustus geprogrammeerd. De kans dat die een heruitgave wordt van vorig jaar is groot. PSG won de Coupe de la Ligue tegen Monaco en is ook zo goed als zeker van de 5e titel in 6 jaar tijd.

  Monaco staat op haar beurt dan weer vrij stevig op de 2e plaats. Over de winstkansen hoeven de Monegasken zich weinig illusies te maken, want Paris Saint-Germain won de laatste 5 edities van de Supercup.