• home
 • video
 • pas verschenen

  Louwagie: "Yves luistert langere periodes, bij Hein was dat beetje anders"

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  0 / 0
  Michel Louwagie schoof maandagavond aan de tafel van Extra Time aan. AA Gent is met 6 op 6 uitstekend begonnen aan Play-off 1. De algemeen manager sprak over zijn toekomst, de ambities, zijn trainer en zijn ex-collega bij Anderlecht.

  De vraagjes voor Michel Louwagie

  • Verdiende Club Brugge zondag een punt? Neen.
  • Overtreft Yves Vanderhaeghe uw stoutste verwachtingen? Ja.
  • Is de huidige kern van AA Gent sterker dan die van het kampioenenjaar? (twijfelt lang) Ja.
  • Gelooft u nog in de titel? Top 3.
  • Vertrekt Moses Simon deze zomer? Ja.
  • Speelt Giorgi Tsjakvetadze volgend seizoen zeker nog bij AA Gent? Ja.
  • Zijn er concrete plannen om de Ghelamco Arena uit te breiden? Neen.
  • Was er bij AA Gent een tweespalt tussen de scoutingscel en Hein Vanhaezebrouck? Neen.
  • Verwacht u dat Marc Coucke in zijn eerste transferperiode zwaar zal investeren? Ja.
  • Bent u voorstander van een nationaal stadion voor de Rode Duivels? Ja.
  • Springt u opnieuw in de Leie als AA Gent kampioen wordt? Neen.

   

  Einde in 2020?

  Michel Louwagie (62) is aan zijn 29e seizoen als manager van AA Gent bezig. Klopt het dat hij stopt in 2020? "Zoals ik het nu bekleed, wil ik toch aangepast werken. Zoals het nu is, is het zeer zwaar. De club is enorm gegroeid, het is een bedrijf geworden."

  "Bedoeling om volgend jaar ook mee te doen voor de titel"

  Met Giorgi Tsjakvetadze lijkt AA Gent over een goudhaantje te beschikken. Blijft de Georgiër? "Hij blijft, natuurlijk. We willen volgend jaar ook meedoen voor het kampioenschap. Je kunt niet elk jaar je beste spelers wegdoen."

  "We zijn weer een ploeg aan het bouwen. Iedereen is er stilletjesaan van overtuigd dat we kwaliteit hebben en het is de bedoeling om volgend jaar ook mee te doen voor het kampioenschap. We doen hem niet weg. It's not all about money."

  Moses Simon mag wel weg. "Een speler die bij Gent beter wordt, wil vroeg of laat weg. Dat is evident. Die lonen in het buitenland zijn zo aanlokkelijk."

  "Yves luistert langere periodes, bij Hein was dat een beetje anders"

  Onder Yves Vanderhaeghe is AA Gent aan een indrukwekkende remonte bezig. "Ik heb zondagavond nog nagedacht over het aantal punten dat we hebben. Sinds zijn komst hebben we 50 punten. Ik denk dat we los aan de leiding staan."

  Heeft de algemeen manager van AA Gent geen spijt dat hij Hein Vanhaezebrouck niet al in de zomer heeft laten gaan? "Hein heeft fantastisch werk geleverd. En er zijn veel zaken in augustus-september tegelijk gekomen. Dat is normaal onmogelijk: blessures, beslissingen van de refs, domme tegengoals, ... Ik heb dat niet meegemaakt in 28 jaar. Dat is niet te voorzien."

  "Yves heeft duidelijkheid gebracht met zijn 4-3-3, heeft de buitenspelers vertrouwen gegeven, ... Of hij evenveel inspraak heeft in de transfers? We hebben evenveel gesprekken met Yves als met Hein. Maar Yves luistert langere periodes, bij Hein was dat een beetje anders."

  "Wat de grootste kwaliteit van Yves is? Peoplemanagement, hou het simpel."

  "Play-offs? De spelers beslissen heel veel"

  Onder Hein Vanhaezebrouck werd AA Gent kampioen in 2015. "We hadden vooral spelers die complementair waren met Hein. Hein wou absoluut Sven Kums."

  "Er waren enkele spelers die het nog niet meegemaakt hadden: Depoitre, Sels, ... Die wilden stappen zetten, waren heel nederig en wilden kampioen spelen. En op de goeie momenten hebben we wat geluk gehad. En plots ben je heel dicht bij dat succes."

  "En nu? Nu gaan we voor de top 3. De spelers beslissen heel veel. In deze fase van de competitie zijn het de spelers die er vol voor gaan en erin beginnen te geloven. Dan sta je als bestuur te kijken: wat gebeurt er nu?"

  Geen tegengoals op 135 corners: Filip Joos ontrafelt het geheim van AA Gent

  "Van Holsbeeck? Ik had vrijdag ook een moeilijke dag"

  Michel Louwagie vernam vrijdag hoe Herman Van Holsbeeck, zijn "collega" bij Anderlecht, aan de deur werd gezet. "Ik heb hem nog aan de lijn gehad. Ik had vrijdag toch ook even een moeilijke dag toen ik het vernomen had. Hij heeft toch veel gepresteerd. Er wordt hem financieel dingen verweten, maar ik vind dat te kort door de bocht. Je hebt toch medebestuurders. En Anderlecht had aandeelhouders van niveau. Alle verwijten doorschuiven naar Van Holsbeeck, dat kan niet in die club op financieel vlak."