• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanaken positief ondanks nederlaag: "Nog nooit zo dominant in Gent"

  Vanaken: "Stappen eigenlijk met een goed gevoel van het veld."

  Club Brugge liep gisteren opnieuw tegen een nederlaag aan op het veld van Gent. Volgens Hans Vanaken had de competitieleider meer verdiend. "Eigenlijk stappen we met een goed gevoel van het veld, behalve wat betreft het resultaat."

  Vanaken: "Het enige wat ontbrak was de goal"

  Hans Vanaken bleef opvallend positief na de nederlaag in Gent. "In die eerste minuut waren we niet scherp genoeg en dan vliegt de bal meteen binnen. Dat is zo’n beetje het enige jammere van vandaag. We kregen het deksel op de neus, maar daarna hebben we het goed gedaan."

  "Na een kwartier hebben we een aanpassing gedaan en ging het veel beter. We konden druk zetten, ballen recupereren, en zij konden moeilijker van kant wisselen. Dat was de sleutel van deze wedstrijd. In de eerste helft waren er kansen langs beide kanten, maar in de tweede helft waren wij gewoon heel dominant. Gent kwam amper over de middenlijn. We waren heel goed, het enige wat ontbrak was die goal."

  "Eigenlijk stappen we hier met een goed gevoel van het veld wat ons voetbal betreft. Alleen het resultaat is niet goed. We verdienden meer. Ik denk dat we nog nooit zo dominant zijn geweest in Gent als in deze tweede helft, maar voor Gent is dit de match van het jaar. Zij geven er alles voor om te winnen."

  De kloof is nu nog "maar" zes punten. "Wij zullen niet alles winnen in de play-offs, maar Gent ook niet. Volgende week in Anderlecht willen we liefst niet verliezen, maar we hebben dan wel onze twee moeilijkste uitmatchen achter de rug. Als we zo blijven spelen, heb ik er alle vertrouwen in."

  Leko: "Ik ben heel boos over ons eerste kwartier"

  Trainer Ivan Leko was iets minder mild voor zijn team. "Ik ben heel boos over ons eerste kwartier. Heel boos. We wisten wat er hier zou gebeuren. Je moet die situatie beter lezen. We hebben daar genoeg ervaring voor. Dat mocht niet gebeuren. Gent had behalve die goal nog twee grote kansen in dat kwartier. Als er nog een goal valt, dan is de match helemaal voorbij."

  "De reactie was wel positief. We waren 60 minuten goed, heel goed zelfs. Daar kunnen we nu over spreken, maar de realiteit is dat ik teleurgesteld ben. Ik geloofde wel dat er vandaag meer inzat. We waren naar hier gekomen voor minimum een punt.”

  De kloof is nu nog zes punten. "Ook al hebben we een bonus van negen of tien punten, in voetbal kan alles. De druk is er voor mij altijd in de play-offs. Ik reken niet. Nu niet, maar vorige week ook niet. Ik probeer gewoon elke wedstrijd goed voor te bereiden."