• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "FA Cup winnen én Champions League-ticket afdwingen"

  Hazard gelooft nog steeds in een plekje bij de top 4 in de Premier League.

  Chelsea bleef gisteren ondanks een resem kansen op een duur gelijkspel steken tegen West Ham United. De top 4 én een rechtstreeks CL-ticket lijken zo weer iets verder weg. Toch wil Eden Hazard de handdoek nog niet definitief in de ring werpen. "We moeten samen hard blijven werken", vertelt de Chelsea-spits.

  Er heerste een enorm gevoel van frustratie bij de huidige landskampioen op Stamford Bridge na het 1-1-gelijkspel tegen West Ham United. Chelsea domineerde de wedstrijd en schoot maar liefst 23 keer op doel. Ondanks de karrenvracht aan kansen konden de troepen van Conte de partij niet in een definitieve plooi leggen.

  "We hebben er in de eerste helft alles aan gedaan om de wedstrijd te winnen. Maar dit seizoen verloopt helemaal niet zoals gehoopt. Ook nu maakten we te veel fouten en incasseerden we opnieuw een tegendoelpunt. We faalden in de zone van de waarheid en blijven teleurgesteld achter", beseft Hazard.

  Ook eerder dit seizoen liet Chelsea al enkele keren de overwinning na een 1-0-voorsprong uit handen glippen. "Ik herinner me de uitwedstrijden tegen Manchester United en de Spurs, waar we lange tijd de controle hadden en uiteindelijk toch nog verloren. We moeten samen hard werken", concludeert de aanvaller.

  "FA Cup winnen en Champions League-ticket afdwingen"

  Door het gelijkspel tegen West Ham United kijkt Chelsea tegen een 10-puntenkloof met Tottenham aan, de nummer vier in de stand, die als laatste recht geeft op een ticket voor het kampioenenbal. Maar volgens Hazard is er evenwel nog niets verloren.

  "Ik hoop voor de Chelsea-fans en het team dat we nog iets kunnen bereiken. We doen nog steeds mee in de FA Cup en moeten deze trofee het koste wat het kost naar Stamford Bridge brengen."

  "Als je voor Chelsea speelt, wil je elk jaar deelnemen aan de Champions League. Vorig jaar liepen we het kampioenenbal ook mis, maar wonnen we toch de landstitel. Soms kan iets slechts iets goeds creëren. We zullen er alleszins alles aan doen om ons dit seizoen toch nog te kwalificeren voor de Champions League."

  Tweet: