• home
 • video
 • pas verschenen

  Groen licht van de stad: 15.000 fans voor Antwerp-Beerschot Wilrijk

  De vergunning voor de nieuwe capaciteit raakte pas gisteren in orde.

  Stamnummer 1 Antwerp mag voortaan 15.000 fans ontvangen in de Bosuil. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en bevestigt de club. Eind november werd de nieuwe hoofdtribune ingehuldigd, met 3.257 zitjes meer dan de oude tribune. Maar de vergunning voor die capaciteit moest nog goedgekeurd worden.

  Met de vergunning van de oude capaciteit van 12.975 plaatsen bleven heel wat zitjes van de nagelnieuwe tribune leeg. Gisteravond keurde het schepencollege van de stad Antwerpen een stedenbouwkundige vergunning extra plaatsen goed, waardoor de capaciteitsuitbreiding tot 15.000 zitjes in orde is.

  Het aantal supporters zou nog kunnen stijgen tot 15.500, op voorwaarde dat de club extra parkeerplaatsen in de buurt creëert. Op termijn moet de club wel nog voor een structurele parkeeroplossing zorgen, weet de krant. De nieuwe parkings voor de hoofdtribune en de nieuwe fietsenstalling volstaan niet. Als er geen oplossing komt, kan de capaciteit weer beperkt worden.

  Het groen licht van de stad is goed nieuws voor de Antwerpse voetballiefhebber: voor de stadsderby van 15 april tegen Beerschot Wilrijk kunnen er nu dus 2.000 extra plaatsen verkocht worden.