• home
 • video
 • pas verschenen

  West Brom mist Gareth Barry in degradatiestrijd

  Gareth Barry zal dit seizoen niet meer op een voetbalveld staan.

  De Engelse middenvelder Gareth Barry zal dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komen voor West-Brom. Barry stond wel al sinds eind februari aan de kant, maar moet uiteindelijk toch een operatie ondergaan aan de knie.

  West Brom troosteloos laatste

  Gareth Barry wordt volgende week geopereerd aan de knie, zo bevestigt West Bromwich Albion op de website. De ervaren middenvelder speelde sinds februari al geen wedstrijd meer. In de match tegen Huddersfield moest Barry vroegtijdig naar de kant.

  Het is nog niet duidelijk of de 37-jarige Barry zijn carrière als proefvoetballer voortzet. De voormalige Engelse international (53 caps) droeg onder meer het truitje van Aston Villa, Manchester City en Everton. Hij was ook enkele keren kapitein van de Engelse nationale ploeg, al stond hij in de pikorde onder Frank Lampard en Ashley Cole.

  West Brom staat met 20 punten troosteloos laatste in de Premier League. Stoke City, de voorlaatste in de stand, staat 7 punten voor. Met nog maar 6 wedstrijden in het verschiet wordt de strijd voor het behoud een loodzware opgave.

  Chadli wel nog in actie dit seizoen

  Naast Gareth Barry moet West Brom het ook al 3,5 maanden zonder de geblesseerde Nacer Chadli stellen. De Rode Duivel is nog steeds herstellende van een hamstringblessure die hij op training opliep bij zijn club. Chadli kwam toen juist terug van een interlandbreak met België, waarbij hij tegen Mexico en Japan telkens bijna de volledige wedstrijd speelde.

  De Rode Duivel zou dit seizoen wel nog kunnen voetballen, al valt het af te wachten of Chadli nog veel speelminuten zal sprokkelen in Engeland. De flankspeler hoopt er in juni op het WK in elk geval wel bij te zijn.