• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Volgende week zorgen we voor ons eigen warm onthaal"

  Vincent Kompany ging voorop in de strijd, maar het mocht niet baten.

  Vincent Kompany kon tegen Liverpool niet beletten dat de City-defensie doelpunten lekte in de eerste helft. "Maar er is niemand bij Manchester City die zich nu al gewonnen geeft. We zullen nog alles in de strijd gooien."

  "Zullen alles in de strijd gooien. Tot het aanrecht toe"

  "De ploeg die gewonnen heeft, heeft het altijd goed gedaan, maar deze 3-0 is geen weerspiegeling van de verhoudingen", zegt aanvoerder Vincent Kompany na de nederlaag op Anfield.

  "We domineerden de 2e helft volledig, maar waren niet efficiënt genoeg. Terwijl Liverpool juist héél efficiënt was en ook nog een tikkeltje geluk had."

  Bij het binnenrijden van Anfield Road werd de spelersbus van Manchester City bekogeld door heetgebakerde Liverpool-fans. Heeft dat invloed gehad? "Absoluut niet", is Kompany categoriek. "We zijn allemaal profs en hebben dit al eerder meegemaakt."

  "Volgende week zullen wij op onze manier voor een warm onthaal zorgen. Want er is niemand bij City die zich nu al gewonnen geeft. We zullen alles in de strijd gooien, tot het aanrecht toe."

  De Bruyne: "Zullen iets speciaals nodig hebben om door te gaan"

  Ook Kevin De Bruyne gelooft nog volop in de kwalificatie voor de halve finales. "Je weet nooit wat er volgende week kan gebeuren. Het blijft voetbal", klinkt het na de wedstrijd.

  "Ik heb veel vertrouwen in dit team en de manier waarop we spelen. We zullen iets speciaals nodig hebben om nog door te gaan. 90 minuten is lang, maar uiteraard zijn zij de favorieten."

  Wat liep er mis in de eerste helft? "We begonnen niet slecht aan de wedstrijd. Maar dan scoren zij 3 keer uit 4 kansen. Dan weet je dat het moeilijk wordt."

  Verandert deze nederlaag iets voor de titelmatch van zaterdag tegen Man.United? "Neen, zeker niet. We verloren nog dit seizoen en reageerden altijd heel goed. Het is een andere competitie en we weten wat ons te wachten staat als we winnen."