• home
 • video
 • pas verschenen

  "Eén van mijn mooiste momenten dankzij de Juventus-fans"

  Ronaldo was indrukwekkend, maar ook zélf onder de indruk van de Juve-fans.

  Zelfs de supporters van Juventus konden niet anders dan applaudisseren voor de wereldgoal van Ronaldo. En dat wist de Portugese sterspeler van Real te appreciëren. "Ik wil alle Italianen die voor mij applaudisseerden bedanken, dit moment blijft voor altijd in mijn hart."

  Cristiano Ronaldo heeft in z'n indrukwekkende carrière al een resem topmomenten verzameld, maar wat hij gisteren liet zien tegen Juventus springt er zelfs voor de Portugees bovenuit. "Natuurlijk praten de mensen over mijn tweede goal. Het was een spectaculaire goal, wellicht de mooiste in mijn carrière."

  "Ik heb één keer voor de nationale ploeg gescoord met een retro. Toen ging de bal via de paal binnen, deze keer was het wat beter."

  "Ik wou al lang zo'n goal maken, maar alles hangt af van de wedstrijdomstandigheden. Soms lukt het gewoon niet, maar je moet altijd blijven proberen. Dat deed ik en ik scoorde."

  Toen Ronaldo op voorzet van Carvajal scoorde met die fenomenale retro kreeg hij een staande ovatie van de Juventus-fans. "Dat was één van de mooiste momenten. Applaus krijgen van het volledige Juventus-stadion, waar zoveel grote spelers gespeeld hebben, dat was een topmoment voor mij."'

  "Zoiets was me nog nooit eerder overkomen, dit blijft voor altijd in mijn hart. Ik wil alle Italianen die voor mij applaudisseerden bedanken."

  Zidane: "Misschien wel mooier dan mijn goal in Glasgow"

  Real-coach Zinedine Zidane kon zijn verbazing en bewondering niet verbergen na de heerlijke retro van Ronaldo en sprak ook na de wedstrijd vol lof over zijn Portugese sterspeler.

  “Ronaldo is simpelweg een buitengewone speler. Dat toont hij elke keer opnieuw. Hij wil altijd grootse dingen laten zien in de Champions League, hij wordt dat nooit moe. Ik ben zijn coach, maar ook een fan. Dat is waarom ik mijn handen op mijn hoofd plaatste.”

  Een heerlijke goal maken in de Champions League, ook Zidane lustte er in zijn tijd wel pap van. Denk maar aan zijn volley in de CL-finale van 2002 in Glasgow tegen Bayer Leverkusen waarmee hij Real de winst bezorgde. “De goal van Ronaldo was misschien nog mooier dan mijn goal in Glasgow, al was die wel beslissend in een finale. Ronaldo doet soms dingen die enkel hij kan. Dit is één van de mooiste doelpunten in de geschiedenis van het voetbal."

  Allegri: "We botsten op de beste speler ter wereld"

  Ook bij Juventus kon coach Massimiliano Allegri niet anders dan het meesterschap van Ronaldo erkennen. “Er zijn twee teams die beter zijn dan alle andere en dat zijn de teams die Ronaldo en Messi hebben. Zij hebben 10 Gouden Ballen gewonnen in 10 jaar, zij zijn 10 jaar lang de topscorers geweest in de Champions League. Daarom hebben Real Madrid en Barcelona het voordeel.”

  “Een 3-0-nederlaag is zwaar om te slikken. We speelden goed tijdens het eerste uur, maar daarna zat alles tegen. Real is echt verwoestend, daarom hebben ze de laatste jaren ook zoveel gewonnen. Ik kan mijn spelers niks verwijten. Toen we met 10 stonden, werd het onmogelijk om het tij nog te keren.”

  "We botsten op een buitengewoon team en wellicht de beste speler ter wereld. Wanneer je tegen Real speelt heb je wat geluk nodig en moet je hopen dat Ronaldo net een slechte dag heeft.”

  Ook Juventus-doelman Gianluigi Buffon stond machteloos tegenover zoveel klasse. "We hebben Ronaldo gezien zoals hij altijd al geweest is: een uitzonderlijke kampioen, die samen met Lionel Messi de absolute top bereikt. We moeten ze vergelijken met Maradona en Pele voor de manier waarop zij wedstrijden kunnen beslissen en hun teams aan trofeeën helpen."