• home
 • video
 • pas verschenen

  Rare snuiters op Antwerp, Mata trapt bal uit Leko's handen & handkusjes

  Gele, lachende gezichten op Antwerp.

  Het afgelopen weekend heeft niet alleen veel paaseieren in ons mandje gelegd, ook aan opvallende beelden uit de Jupiler Pro League was er absoluut geen gebrek. Dit artikel bundelt de beste fragmenten uit speeldag 1 van de play-offs.

  Wie eerst komt, eerst maalt

  Clinton Mata en Ivan Leko gingen in Club Brugge-RC Genk even de strijd aan. De verdediger van Genk haastte zich in volle vaart naar een hoge bal waar ook de trainer van Club naartoe liep.

  Op het moment dat Leko het leer wilde vangen, trapte Mata het weg. In eerste instantie tot onbegrip van Leko, maar de speler en de coach legden het meteen bij: een lovenswaardig beeld van sportiviteit.

  Kusjes van ver

  Het is nog niet bepaald het seizoen van Lior Refaelov geweest. De Israëliër van Club Brugge kreeg gisteren tegen RC Genk nog eens de gelegenheid om zich te tonen en dat deed hij dan ook.

  In de extra tijd verzilverde hij de penalty die Club de drie punten opleverde. Vrouwlief keek het goedkeurend aan vanuit de tribune en bedankte haar man met enkele welgemeende kushandjes.

  Smileys op de nieuwe graszoden van de Bosuil

  Net voor de match tussen Antwerp en KV Oostende maandagnamiddag kwamen enkele rare snuiters met gele smiley-hoofden het veld opgelopen. Het waren geen buitenaardse wezens, maar mascottes van wedstrijdsponsor "Retro Rave".

  Retro Rave organiseert later deze maand in de Antwerpse Lotto Arena een groot feest met techno- en house-dj's van vroeger en nu, zoals Franky Jones, Yves Deruyter en Emmanuel Top.

  Eén van de topnummers van Emmanuel Top:

  Wie niet weg is, is gezien

  Iedereen staat graag eens in het middelpunt van de belangstelling. We gunnen deze supporter van Antwerp dan ook zijn "5 minutes of fame". Het beeld is des te opmerkelijker omdat de supporter plots op zijn smartphone in de gaten krijgt dat hij gefilmd wordt.

  Vanhaezebrouck ontploft, Coucke bedaart de gemoederen

  In de topper tussen Anderlecht en AA Gent dropte Hein Vanhaezebrouck de 18-jarige verdediger Alexis Saelemaekers in de basis-11. Net voor de rust liep Saelemaekers tegen een gele kaart aan na een duel met Moses Simon, tot grote onvrede van Vanhaezebrouck die vond dat Saelemaekers de bal speelde. In de tribunes maande voorzitter Marc Coucke de hoofdrolspelers tot kalmte aan.

  Interview met Saelemaekers op RSCA-tv

  Na de 0-2 van paars-wit mocht Saelemaekers voor de tv-camera's komen uitleggen wat er precies verkeerd gelopen was bij Anderlecht. De jongeman bracht het er ook in het interview degelijk vanaf.

  Sa Pinto steekt een monoloog af

  Het opvallendste beeld van het voorbije voetbalweekend was de monoloog van Ricardo Sa Pinto. Na de overwinning tegen Charleroi vrijdagavond kondigde de flamboyante en getergde coach van Standard aan dat hij de kritiek aan zijn adres beu is en tot het einde van het seizoen niet meer met de pers praat.

  "Everyday you kill me", verweet Sa Pinto een aantal journalisten in de Luikse perszaal. "En als jullie mij vermoorden, kunnen wij geen relatie hebben."