• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne voor titelmatch tegen United: "Zo snel mogelijk afmaken"

  City kan 6 speeldagen voor het einde van het seizoen de landstitel veroveren.

  Kevin De Bruyne en Vincent Kompany kunnen zich zaterdag met Manchester City tot Engels landskampioen kronen. De tegenstander met dienst is niemand minder dan aartsrivaal Manchester United. "Dit zijn de matchen waar je als speler een volledig seizoen naar toe leeft", vertelt De Bruyne.

  Imposant vierluik

  Zaterdag zou wel eens een historische dag kunnen worden voor Pep Guardiola en co. Manchester City kan zich dan in het eigen Etihad Stadium tegen stadsrivaal United voor de derde keer sinds 2012 de landstitel toeëigenen.

  "We gaan genieten van deze uitzonderlijke positie", zegt Kevin De Bruyne. "Dit zijn de matchen waar je een heel seizoen naar uitkijkt als speler. Het zou zowel fantastisch als uniek zijn mochten we het zaterdag afmaken. Je kent de geschiedenis tegen United: het kan een historische match worden." 

  De Citizens staan voor een stevig vierluik. Nu woensdag al staat de heenmatch in het levensbelangrijke duel tegen Liverpool voor de deur. De inzet is een felbegeerd plaatsje in de halve finale van de Champions League. 

  De Bruyne: "Hoe eerder we de titel kunnen binnenrijven, hoe beter. Zo kunnen we ons daarna concentreren op andere matchen. We spelen tegen Liverpool, United, opnieuw Liverpool en dan nog Tottenham. Dat is een behoorlijk indrukwekkende reeks als je het mij vraagt."

  "Op Anfield de match beter controleren"

  Afgelopen weekend freewheelde Man.City onder impuls van een alomtegenwoordige De Bruyne naar een simpele 3-1-overwinning tegen Everton. De voorsprong van 16 punten op United, de tweede in de stand, werd zo behouden.

  De Rode Duivel hoopt woensdag tegen Liverpool alvast een vervolg te breien aan de goede teamprestatie. "Het is de kwartfinale van de Champions League, het is alles of niets. Hopelijk kunnen we op Anfield gewoon ons eigen spel brengen." 

  Maar Klopp en co slaagden er in eigen huis eerder dit seizoen nog in City een 4-3-nederlaag aan te smeren, de enige Premier League-nederlaag voor de club uit Manchester.

  "We speelden toen ook een goede partij. Alleen gaven we gedurende 10 minuten de controle uit handen, waarin zij 3 keer genadeloos konden toeslaan", analyseert De Bruyne. "We leren uit zulke matchen en ik denk dat we nu wel weten hoe de match beter te beheersen. Laten we kijken of dat ons woensdag daadwerkelijk ook lukt."