• home
 • video
 • pas verschenen

  Mazzu: "Charleroi lijkt klein duimpje in Play-off I, maar ..."

  Felice Mazzu wil zich met Charleroi tonen tegen de G5.

  Charleroi kon geen wedstrijd meer winnen sinds 19 januari, maar dat verandert niets aan de ambitie voor Play-off I. "We zullen ons vastklauwen bovenaan het klassement", zegt coach Felice Mazzu.

  De voorbereiding op Play-off I verliep niet van een leien dakje voor Charleroi: een gelijkspel tegen Moeskroen en een 4-0-pandoering van Eupen. "We misten concentratie en motivatie", fulmineerde Mazzu toen. Heeft hij alle neuzen weer in dezelfde richting gekregen voor de openingsmatch tegen Standard?

  "Ik hoop in elk geval dat we zullen starten met een goede mentaliteit", zegt Mazzu aan de collega's van RTBF. "We staan in een spannende competitie, dus de spelers zullen gemotiveerd zijn om er vanaf de eerste wedstrijd te staan."

  "We moeten het verleden uitwissen en opnieuw beginnen vanaf nul, maar we mogen niet vergeten waartoe we in staat waren in de reguliere competitie. Dat gaan we proberen te herhalen in Play-off I."

  Tegen Standard wacht meteen een pittige uitdaging. "We zijn de sfeer in Luik gewoon. Ze zijn tot grote dingen in staat. Beide teams zullen een resultaat willen neerzetten."

  Mazzu: "Reguliere competitie niet goed afgesloten"

  De laatste overwinning van Charleroi dateert al van 19 januari. Nadien volgden twee nederlagen en zes puntendelingen. Mazzu: "We hebben de reguliere competitie minder goed afgesloten. De tegenstanders konden veel punten inhalen, waardoor we misschien klein duimpje lijken in Play-off I. Maar we willen ons vastklauwen bovenaan het klassement."

  "Samen met Charleroi staan de vijf grootste ploegen van België in Play-off I. We zijn niet langer een verrassing in de eindronde, dus aan dat nieuw statuut moeten we nog wat wennen. Het resultaat op het einde is het enige dat telt."

  Met deze spelers trekt Mazzu naar Luik: