• home
 • video
 • pas verschenen

  Sportief Directeur Michael Zorc verlengt contract bij Borussia Dortmund met 2 jaar

  Michael Zorc was als profvoetballer 17 jaar actief bij Dortmund.

  Michael Zorc heeft zijn contract tot 2021 verlengd. De 55-jarige ex-speler van Borussia Dortmund leidde zijn club al naar 3 titels en 2 bekers. Als speler was hij minstens even succesvol. Hij mag pronken met 1 Duitse beker en een Duitse en Europese titel.

  Michael Zorc hing in 1998 zijn voetbalschoenen aan de haak na een lange carrière waarin hij 131 keer scoorde voor Borussia Dortmund en verschillende prijzen pakte met de Duitse topclub. Zorc bleef Dortmund zijn hele profloopbaan trouw.

  Die loyaliteit leverde de middenvelder na zijn carrière de post als sportief directeur op bij Dortmund. Zijn contract zou volgend jaar verlopen, maar Dortmund anticipeerde en liet Zorc nu dus 2 jaar bijtekenen. In 2021 zal hij al meer dan 43 jaar deel uitmaken van de club. 

  Algemeen directeur Hans-Joachim Watzke was alvast in de wolken met de contractverlenging: "De sportieve successen van het laatste decennium zijn rechtstreeks te danken aan het werk van Michael Zorc. Ik popel om de samenwerking met hem verder te zetten."