• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandenbempt: "Preud'homme kreeg zeer aantrekkelijk voorstel van Standard"

  Renard: "Preud'homme gaat vaak op restaurant met onze voorzitter"

  Ricardo Sa Pinto heeft Standard nog maar net een hoofdprijs bezorgd of daar staat met Michel Preud'homme al een opvolger te trappelen in de coulissen. Zit Preud'homme volgend seizoen op de bank bij Standard of toch bij de Rode Duivels? En hoe kijkt Olivier Renard naar deze ontwikkelingen?

  "Preud'homme kan manager worden naar Engels model"

  Michel Preud'homme zou volgens Le Soir gepolst zijn om volgend seizoen aan de slag te gaan bij Standard. In Extra Time legt Peter Vandenbempt uit hoe volgens zijn informatie de vork in de steel zit.

  "Bij de onderhandelingen over Alexander Scholz heeft Standard bedongen dat Michel Preud'homme, die nog onder contract ligt bij Club Brugge, naar Standard mag komen voor 750.000 euro in plaats van 1 miljoen."

  Voorzitter Bruno Venanzi zat enkele maanden geleden dus al met het idee in zijn hoofd om Preud'homme terug naar Luik te halen. "Het is een zeer aanlokkelijk voorstel, want Preud'homme kan niet alleen coach, maar ook manager naar Engels model worden. Misschien krijgt hij zelfs een zitje in het bestuur."

  "Misschien zet de Standard-voorzitter de bond hiermee onder druk?"

  Een terugkeer naar Sclessin is dus niet uitgesloten, maar eigenlijk droomt Michel Preud'homme van meer. "Als je het mij vraagt, ligt zijn voorkeur bij de nationale ploeg", zegt Vandenbempt.

  "Roberto Martinez heeft altijd gezegd: ik blijf 2 jaar bij België en keer na het WK terug naar Engeland. Maar de situatie is veranderd. Martinez voelt zich hier goed en zou toch willen blijven."

  "Je kunt je dus afvragen: wie heeft er belang bij dat dat nieuws uitgerekend 1 dag na de bekerwinst naar buiten wordt gebracht? Misschien de voorzitter van Standard zelf, om zo de voetbalbond onder druk te zetten? Preud'homme zit in ieder geval in een comfortabele situatie."

  Video player inladen ...

  Renard: "Preud'homme is een goeie vriend van de voorzitter"

  Sportief directeur Olivier Renard, de gast in Extra Time, noemt de timing van het artikel ongelukkig. "De voorzitter en ik zijn altijd achter Sa Pinto als coach blijven staan en gaan dat nu niet veranderen. Als het van ons afhangt, blijft hij."

  "Maar Venanzi wil absoluut ex-spelers betrekken in het project van Standard. Zo zien we mensen als Gerets, Piot, Semmeling en dus ook Preud'homme regelmatig terug in de tribunes. Preud'homme is een goeie vriend van de voorzitter. Ze gaan vaak samen op restaurant."

  De komst van Preud'homme zou niet alleen slecht nieuws zijn voor Sa Pinto, maar misschien ook voor Renard zelf? "Ik voel me niet bedreigd. Ik heb hier geen problemen mee. Ik doe altijd rustig mijn werk, eerst bij KV Mechelen en nu bij Standard. Ik hoop dat ze tevreden zijn over mijn werk, zelf ben ik in ieder geval tevreden."

  VIDEO: De integrale uitzending van Extra Time

  Video player inladen ...