• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leeds-verdediger De Bock: "Het vat in Brugge was wat leeg"

  De Bock staat met Leeds op de 14e plaats.

  Laurens De Bock (25) verliet Club Brugge in januari door een achterpoortje. De linksachter trok naar The Championship, waar hij bij Leeds aan de slag ging. "Als je lange tijd in België gespeeld hebt, dan is dit toch een heel andere competitie."

  "Het is meer vechtvoetbal, maar dat ligt me wel"

  "Het gaat goed", vertelt Laurens De Bock aan Sporza. "In het begin heb ik veel gespeeld, maar daarna kwam er een nieuwe trainer. Ik heb dan enkele matchen niet meegedaan, maar twee weekends geleden stond ik weer in de basis."

  "Of ik een aanpassingsperiode nodig gehad heb? Als je lange tijd in België gespeeld hebt, dan is dit toch een heel andere competitie. De matchen zijn veel fysieker en intensiever."

  "Het is meer vechtvoetbal. Het opbouwen zit er niet echt in: er wordt veel met de lange bal gespeeld en er zijn veel stevige spelers. Maar dat ligt me wel."

  "Het was niet eenvoudig om naar hier te komen in de winter, want iedereen was al op elkaar ingespeeld. Maar al bij al is de aanpassing vlot verlopen."

  "Tweede klasse? Geen juiste weergave van het niveau"

  Laurens De Bock wist niet goed wat hij moest verwachten van zijn overstap naar Engeland. "Jelle Vossen (die bij Middlesbrough en Burnley voetbalde) zei me dat het een mooie competitie is. Het is echt Engels voetbal en iedereen wil hier ooit weleens graag spelen. Al bij al ben ik blij dat ik die keuze gemaakt hebt."

  De Bock voetbalt in de Engelse tweede klasse. "Ik denk dat de gemiddelde ploeg sterker is dan de gemiddelde ploeg in België."

  "Club Brugge en Anderlecht zouden ook meedraaien bovenin, maar ik denk dat Wolverhampton en Middlesbrough in België zeker zouden meespelen voor de titel. De term tweede klasse schrikt sommigen af, maar het is geen juiste weergave van het niveau."

  "Rit naar Brugge werd elke dag langer"

  Laurens De Bock trok in 2013 van Lokeren naar Club Brugge. Hij droeg er 177 keer het Brugse shirt. "Club was top in alles, dit is een nieuwe cultuur en een ander avontuur. Dat had ik misschien wel nodig."

  "Dit kwam op het juiste moment. Na 5 jaar in Brugge was het vat wat leeg en was er iets nieuws nodig. Leeds was de ideale kans om mijn carrière nieuw leven in te blazen."

  "Ik heb er wel even mee gespeeld om zoals Timmy Simons een carrière bij Club te hebben, maar op de bank raak je het plezier een beetje kwijt. De rit naar Brugge werd elke dag langer. Dan voel je dat het tijd is voor iets anders. Maar ik kijk er met een superpositief gevoel op terug."