• home
 • video
 • pas verschenen

  "Roger Vanden Stock was een bruggenbouwer in een wereld van ego's"

  Roger Vanden Stock nam vandaag afscheid van pers en personeel.

  Roger Vanden Stock nam in 1996 het roer bij Anderlecht over van zijn vader Constant, die Anderlecht 25 jaar had geleid. Peter Vandenbempt schat de waarde van Roger Vanden Stock voor het Belgische voetbal in.

  Anders dan vele anderen was Roger Vanden Stock begaan met het Belgische voetbal. Daarom werd hij enorm gerespecteerd bij de kleinere clubs, zeker in zijn tweede passage als voorzitter van de Pro League. Hij gaf het gevoel aan die kleinere clubs dat hij bezig was met hun overleven.

  Roger Vanden Stock viel op door een positieve en menselijke benadering. Ik denk dat hij misschien 5 keer boos is geweest in die 22 jaar.

  Hij heeft niet altijd het beste gedaan, maar hij koos altijd voor de dialoog en de menselijkheid. Kenmerkend waren zijn openheid en verzoening en dat verschilde van anderen die met harde standpunten uitpakten in de media.

  "Roger Vanden Stock was een echte Brusseleir"

  Ik vind Roger Vanden Stock een bruggenbouwer in een wereld van ego’s. Hij was vaak een verzoenende factor wanneer mensen tegen elkaar werden opgezet. Hij heeft veel respect afgedwongen en dat uit zich in het feit dat hij nog gevraagd is om door te gaan als voorzitter van de Pro League.

  Anderlecht heeft hij een meer menselijk gelaat gegeven, omdat zijn vader Constant toch afstandelijker was. Roger was een echte “Brusseleir” met een intense band met de supporters.

  Peter Vandenbempt