• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Crombrugge: "Dit is een finale: alles wat hiervoor gebeurd is, telt niet meer"

  0 / 0
  De degradatiestrijd tussen Eupen en KV Mechelen houdt heel wat voetbalsupporters in de ban. "We zullen minstens 3 goals nodig hebben", denkt Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge. "Wat er in Mechelen gebeurt, zal gevolgd worden op de bank."

  "Het is relatief rustig, we kennen dit soort situaties"

  Bij KV Mechelen is het al een tijd geleden dat ze het degradatiespook nog gezien hebben, bij Eupen zijn ze zijn aanwezigheid wel gewend. "We kennen dit soort situaties. Het is hier relatief rustig", vertelt Van Crombrugge een paar dagen voor de match.

  "We hebben al heel het seizoen onderaan gestaan, maar dan blijf je positief en denk je dat je daar wel weer weggeraakt. Nu is het erop of eronder dus je voelt wel dat D-day eraan komt."

  "We hebben iets meer ervaring in de ploeg dan andere jaren. Dat was tot nu toe jammer genoeg nog niet te zien, maar zondag kan dat wel een verschil maken. We moeten vooral onze eigen match spelen en op de bank zullen ze wel volgen wat er in Mechelen gebeurt."

  "We zullen zeker drie doelpunten nodig hebben"

  "Ik denk dat we drie doelpunten nodig zullen hebben voor het behoud. We moeten dus wel even een switch maken naar meer aanvallend spel, maar dat zal wel lukken. We moeten scherp zijn vooraan, maar ook gedisciplineerd want voor elke goal die we slikken, moeten we er weer een maken."

  "Onze vorige match tegen Antwerp was echt slecht. Daar valt niets positief over te zeggen. Maar dat moeten we vergeten. We hebben dit seizoen ook al goeie matchen gespeeld en met die ingesteldheid moeten we beginnen tegen Moeskroen."

  "De match zondag is een beetje een finale. Alles wat hiervoor gebeurd is, heeft weinig belang."

  De familie van Van Crombrugge is fan van KV Mechelen. "Ze hebben mij er nog niet echt over aangesproken. Ze willen dat ik met Eupen in eerste klasse blijf. En ik ook."