• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert over Rode Duivels: "Limbombe haalt het niveau van Carrasco"

  Anthony Limbombe bezorgde Club Brugge de 3 punten tegen Kortrijk.

  Met enkele beslissende goals en assists de voorbije weken en maanden droomt Anthony Limbombe van de nationale ploeg. Analist Philippe Albert gunt de flankaanvaller van Club Brugge alvast een selectie, "zeker nu Carrasco zich gaan begraven is in China".

  Zaterdag tegen Kortrijk deed hij het weer: de 23-jarige Limbombe maakte in het slot de 2-1 en bezorgde de leider zo de 3 punten. Zelf hoopt hij op een nationale selectie en ook zijn Brugse entourage zinspeelt daarop.

  In La Tribune, het voetbalprogramma van onze RTBF-collega's op maandag, werd erover gediscussieerd tussen journalisten en analisten.

  Ex-voetballer Alexandre Teklak: "We praten nog meer over hem nu Carrasco naar China is vertrokken. Bondscoach Martinez heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij enkele Bruggelingen volgt. Maar opgeroepen worden is nog iets anders. Carrasco heeft zijn plaats in het nationale elftal en je moet hem wel eerst voorbij."

  "Carrasco speelt in China niet op zijn goeie positie"

  Oud-Rode Duivel Philippe Albert is voor: "Het is logisch dat Limbombe over de tongen gaat. Hij maakt belangrijke doelpunten die punten opleveren. Het is een ongelooflijke speler. Het systeem van Martinez functioneert en Carrasco gaat zich begraven in China. Hij speelt er niet op zijn goeie positie. Hij stond afgelopen weekend in de aanval en verloor met 8-0. Dat is ontmoedigend."

  Limbombe is een vaste waarde bij de leidersploeg van Ivan Leko en dit seizoen al goed voor 6 goals en 6 assists. Offensief zijn er geen twijfels, maar over wat hij defensief waard is tegen toplanden tast men in het duister.

  Albert wuift dat argument weg en pleit voor een oproepingsbrief voor de Bruggeling: "Carrasco is defensief ook niet goed bij de Duivels. En dat al verschillende wedstrijden en maanden. Voor mij speelt Limbombe momenteel op het niveau van Carrasco."