• home
 • video
 • pas verschenen

  "Geen Rode Duivelshymne van rapper Damso": Vrouwenraad zet sponsors onder druk

  Damso werd enkele maanden geleden al aangewezen als zanger van het WK-lied.

  0 / 0
  De Vrouwenraad heeft een open brief geschreven naar de sponsors van de Rode Duivels. Daarin vragen ze om het WK-lied niet door rapper Damso te laten maken. De rapper heeft zich in het verleden vaak agressief en misprijzend uitgelaten over vrouwen.

  Volgens de Vrouwenraad bulken de teksten van Damso van "walging, misprijzen en verbaal geweld tegenover vrouwen". "Het is dan ook onaanvaardbaar dat iemand als Damso, die bekend staat om zijn grove en seksistische taal, de vaandeldrager van ons land kan zijn."

  De Vrouwenraad wil via sponsors als Carrefour, AB InBev en Coca-Cola de voetbalbond op andere gedachten brengen. Verschillende sponsors hebben al hun bezorgdheid geuit, maar zeggen dat de verantwoordelijkheid bij de bond ligt. Bij de bond zijn ze bereid te luisteren naar de grieven van de sponsors, maar ze blijven - voorlopig alvast - bij hun keuze voor Damso.

  Lees de reacties van de sponsors op vrtnws.be