• home
 • video
 • pas verschenen

  Eden Hazard: "De Bruyne is de beste speler in de Premier League"

  Hazard op de persconferentie voor de Champions-League-wedstrijd tegen Barcelona.

  In de aanloop naar de kraker tegen Manchester City zwaaide Chelsea-speler Eden Hazard met lof naar zijn collega-Rode Duivel Kevin De Bruyne. "Hij verdient de titel van Speler van het Jaar in de Premier League. Kevin is een uitzonderlijke speler." Hij had na de belabberde partij ook kritiek op zijn trainer.

  Eden Hazard heeft het dit seizoen niet onder de markt bij een kwakkelend Chelsea, dat momenteel niet eens zicht heeft op een plek in de Champions League volgend seizoen. In een interview met Sky Sports blikte Hazard onder meer vooruit naar de uitreiking van de titel van Speler van het Jaar in de Premier League, die hij in 2015 nog won.

  "Er zijn er maar 3 die dit seizoen aanspraak kunnen maken op die prijs: Kevin De Bruyne, Mohamed Salah en Harry Kane. Maar ik heb gestemd voor Kevin, hij is gewoonweg de beste".

  Hazard steekt zijn bewondering voor zijn collega-Rode Duivel niet onder stoelen of banken. "Hij kan met één beweging of pass het verschil maken. Als hij de bal aan de voet heeft, gebeurt er iets. Dan ontstaat er magie. Het is eigenlijk simpel, Kevin is een uitzonderlijke speler".

  "De Bruyne is absolute wereldtop"

  De Rode Duivel was nog niet klaar. "De Bruyne speelt momenteel met veel vertrouwen. Wanneer hij goeie spelers naast zich heeft lopen, is hij absolute wereldtop".

  "Hij heeft alles. Hij verdedigt, heeft vista, geeft assists en scoort in belangrijke matchen."

  De discussie over de rolverdeling van Hazard en De Bruyne bij de nationale ploeg is al een tijdje aan de gang. Maar Eden Hazard lijkt zelf dus niet wakker te liggen van die concurrentiestrijd bij de nationale ploeg.

  Naast lof voor De Bruyne ook kritiek voor Conte

  Hazard moest de laatste weken al enkele keren als diepe spits opdraven bij Chelsea, ondanks de aanwezigheid van Morata en miljoenenaankoop Giroud, die meer ervaring hebben op die positie.

  De Rode Duivel uitte al enkele keren zijn ongenoegen over het feit dat hij dan telkens op een eiland staat. Zijn statistieken bij het 1-0 verlies tegen Manchester City zondag staafden die kritiek. Hazard raakte toen amper 31 ballen, zo'n 20 minder dan Chelsea-doelman Thibaut Courtois.

  Na zijn match deelde hij in een interview met Het Laatste Nieuws dan ook een steekje uit aan zijn coach. "We hadden nog drie uur zo kunnen spelen, en dan zou ik nog nul ballen hebben geraakt. Tegen Barcelona speelde ik ook in dezelfde rol, maar toen hadden we nog kansen, nu niets."

  "Als de trainer mij in de spits zet, probeer ik mijn best te doen. maar we speelden geen goeie wedstrijd. Als je amper drie ballen raakt, kan je niet schitteren. City was gewoon veel beter."