• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zijn de dagen van Alderweireld bij Tottenham geteld?

  Alderweireld wil graag 150.000 pond per week verdienen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het voorbije weekend stond Toby Alderweireld (opnieuw) niet aan de aftrap bij Tottenham. In tijden van contractbesprekingen wordt er dan al snel gespeculeerd. Aster Nzeyimana laat zijn licht schijnen over de toekomst van de Rode Duivel.

  Hamstring

  Sporza-journalist Aster Nzeyimana volgt het Engelse voetbal op de voet. In zijn wekelijks filmpje gaat hij dieper in op de situatie van Toby Alderweireld, die de jongste tijd meer niet dan wél speelt.

  ""Alderweireld is geblesseerd", zei coach Pochettino. Uitgevallen op training donderdag, met last in dezelfde zone van zijn hamstring waar hij al sinds begin november mee sukkelt."

  "Ik zeg dat alleen maar omdat er hoogstwaarschijnlijk geen link gelegd moet worden tussen zijn afwezigheid zaterdag en de complexe situatie waarin hij zich momenteel bevindt, namelijk zijn contractonderhandelingen."

  150.000 pond?

  "Het is breed bekend dat Toby een forse verbetering wilt. Eentje die hem verloont naar de status die hij de voorbije seizoenen verworven heeft. Niet alleen binnen de club maar in heel de voetbalwereld: een van de beste verdedigers in de Premier League, zeg maar de wereld."

  "150,000 pond per week - daar zou het om gaan - is vergeleken met andere Premier League-sterren niet overdreven. Het is zelfs nergens in de buurt van spitsen als Lukaku, Sanchez of Agüero."

  "Toch wil Tottenham voorlopig niet dokken. Ten eerste gezien zijn leeftijd, hij wordt 29 vrijdag, en ten tweede: Tottenham hanteert een salarisplafond, een wage cap. En harde tante Daniel Levy wijkt daar voor niemand vanaf, zelfs niet voor Harry Kane."

  4 mogelijke oplossingen

  "En dan is er nog het huidige contract zelf. Dat loopt af in juni 2019. Tottenham kan een clausule triggeren die het contract automatisch verlengt tot 2020, maar dan komt er wel een opstapclausele vrij die zegt dat Toby in de zomer van 2019 voor amper 25 miljoen pond weggekaapt kan worden."

  "Een groot dilemma voor de Spurs dus. Er zijn vier mogelijkheden hoe dit nu kan uitdraaien.

  1. Toby plooit en gaat akkoord voor minder dan 150.000£.
  2. De Spurs plooien, gaan uitzonderlijk boven het loonplafond en geven hem het contract dat Toby wil.
  3. Spurs beseffen dat ze Toby nog nodig hebben, verlengen het contract van hem met 1 jaar en zien hem volgende zomer voor veel te weinig geld vertrekken.
  4. De Spurs kiezen eieren voor hun geld en verkopen Toby in de zomer, voor hij volgend jaar einde contract is.
  5. En zo gek is die laatste optie niet. Interesse is er genoeg. Manchester United is de voorbije weken aan het polsen. En trainer Pochettino is al een tijdje bezig over hoe sterk het partnership tussen Jan Vertonghen, die hij een complete verdediger noemt, en Davinson Sanchez wel niet is.

  "Laat Alderweireld dan nog eens in juli een ijzersterk WK spelen en kassa kassa denken ze bij Spurs. Wordt vervolgd."

  Video player inladen ...