• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke zet eerste stappen op RSCA: "Stuk onzekerheid wegnemen"

  0 / 0
  Marc Coucke is voorzitter af bij KV Oostende en maakt vandaag voor het eerst zijn opwachting in het Astridpark voor de wedstrijd Anderlecht-Moeskroen. "Het voelt als 1 september", zegt de toekomstige voorzitter van paars-wit.

  "Voelt als 1 september"

  "Het is de eerste keer dat ik hier kom en geen voorzitter meer ben van KV Oostende. Nu mag ik mij tonen in Anderlecht en kan ik ook eens met de spelers spreken. Om echt voorzitter te zijn, moet ik wel nog een paar weken wachten", zegt Coucke.

  "Ik kan nu voor het eerst eens rondwandelen in dit stadion en ik hoop dat het op de mat ook zal meevallen."

  "Het voelt voor mij als een 1e september. Ik ga opnieuw naar school, maar met heel veel goesting. Ik heb zin om hier te wroeten en de dingen aan te pakken. Dat zal wel nog wat tijd nodig hebben, maar ik ben niet bang van het werk hier. De komende weken zal ik me wel nog een beetje op de achtergrond houden."

  "Hoop dat er nu meer rust komt"

  "Ik hoop dat mijn aanwezigheid hier een stuk van de onzekerheid kan wegnemen, ook al ben ik nog geen voorzitter", gaat Coucke voort. "Twee weken geleden heb ik in Oostende Peter Callant voorgesteld en sindsdien is daar meer rust gekomen. Dat verwacht ik vandaag ook."

  "Ik heb gisteren een prachtige avond beleefd op KVO en ik hoop hier ook op een goed begin. Anderlecht is een club met ongelooflijk veel mogelijkheden. Voor wie ik nu supporter? Ik blijf supporter van KVO, maar vanaf nu komt Anderlecht op de eerste plaats."

  Verschueren junior: "Lang genoeg geduurd"

  Michael Verschueren, zoon van Michel en lid van de raad van bestuur bij Anderlecht, is blij met de komst van Marc Coucke. "Het heeft lang genoeg geduurd. Ik denk dat iedereen ernaar uitkijkt", vertelt Verschueren.

  "Er wordt geschreven dat Marc Coucke en ik een team vormen, maar ik heb eigenlijk relatief weinig contact gehad met hem. We zullen zien of we in de toekomst een team kunnen vormen."

  "Er zijn veel uitdagingen, onder meer op sportief vlak om dit seizoen nog iets te kunnen oppikken. Ook het stadion is een challenge. We zullen dat allemaal samen met het bestuur bespreken."

  Foto's van Couckes intrede: