• home
 • video
 • pas verschenen

  41 jaar en 76 dagen: Simons is officieel de oudste veldspeler in eerste klasse

  Timmy Simons mocht nog enkele minuten opdraven.

  Het is gebeurd. Timmy Simons heeft zijn eerste minuten van het jaar gespeeld bij Club Brugge en is daardoor officieel de oudste veldspeler in de geschiedenis van de Belgische eerste klasse. Hij neemt het record over van Charles Cambier, ook een speler van Club Brugge.

  Timmy Simons kreeg dit seizoen een andere rol bij Club Brugge en speelt daardoor nog zelden, maar vandaag tegen Standard kwam de ouderdomsdeken toch nog eens van de bank. Hij mocht in de 90e minuut Jordy Clasie vervangen.

  In zijn vier minuten op het veld kon hij niet uitpakken met een opvallende actie, maar zijn invalbeurt leverde hem wel een plaats in de geschiedenisboeken op. Simons is nu de oudste veldspeler in de geschiedenis van de Belgische eerste klasse.

  Simons is vandaag 41 jaar en 76 dagen. Als hij de oudste voetballer wil worden, zal Simons het wel nog even moeten volhouden want doelman Ratko Svilar stond op zijn 44e nog altijd tussen de palen.

  Club Brugge is trots op Timmy Simons:

  Een top 5: