• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht ontkent uitstel licentiedossier: "Alles verloopt normaal"

  Anderlecht heeft nu tot 9 maart om zijn dossier in te dienen.

  Volgens Le Soir heeft Anderlecht uitstel gekregen voor de aanvraag van zijn licentie, maar de club ontkent. "We hebben geen uitstel gevraagd", klinkt het.

  Le Soir schreef in zijn editie van zaterdag dat Anderlecht uitstel gevraagd en gekregen had om zijn licentiedossier in te dienen. De aanvraag voor een proflicentie moest ten laatste op 15 februari gebeurd zijn.

  Volgens de krant had paars-wit uitstel gekregen tot 9 maart, omdat er door de overname van de club enkele belangrijke documenten nog niet aan het dossier konden worden toegevoegd.

  Maar Anderlecht heeft intussen ontkend dat het uitstel gevraagd heeft. "De licentieaanvraag voor het seizoen 2018-2019 verloopt normaal. Anderlecht heeft zijn licentieaanvraag ingediend op 15 februari. Naar gewoonte worden er bijkomende vragen door de licentiemanager gesteld. Deze moeten voor 28 februari beantwoord worden", klinkt het.

  "Coucke binnen enkele weken voorzitter"

  "De club is verheugd om de heer Coucke morgen te verwelkomen als supporter. Wanneer alle wettelijke procedures, die verband houden met de verkoop van de meerderheid van de RSCA aandelen aan de heer Coucke, vervuld zullen zijn, zal de heer Coucke de 5e voorzitter van Royal Sporting Club Anderlecht worden. Dat zal binnen enkele weken het geval zijn."